Nurmijärvi-lehti 1/2024

Pääkirjoitus

Draivilla eteenpäin!

Talouden notkahduksesta huolimatta nostokurjet ja paalutuskoneiden äänet ovat Nurmijärvellä arkimaisemaa. Kunta kasvaa ja kehittyy.

Säästötoimista huolimatta palveluihin ja tiloihin panostetaan strategian mukaisesti. Ei tuhlaillen, vaan turvaten terveellinen, turvallinen, toimiva ja mahdollistava arki – paremman arjen ilmiö.

Ja siitä huolimatta, että olemme monet (allekirjoittanutkin tunnustaa) liimaantuneet erilaisiin ruutuihin kiinni, kunta panostaa eri ikäisille kohdennettuihin livetapahtumiin, sosiaalisiin tilanteisiin ja
yhdessä tekemiseen.

Näihin kaikkiin teemoihin sukelletaan tässä, vuoden ensimmäisessä Nurmijärvi-lehdessä. Aina välillä kysytään, että miksi tarvitaan vielä paperinen lehti. Syy on se, että haluamme tiedottaa kunnan
toiminnasta avoimesti ja mahdollisimman kattavasti. Nurmijärvi-lehti jaetaan tiedotteena jokaiseen kotiin. Olemme panostaneet sisältöihin siten, että lehti tarjoaa ajankohtaista informaatiota, artikkelit taustoittavat pinnalla olevia asioita ja kertovat myös sellaisista yksityiskohdista tai tapahtumista, joita algoritmi ei välttämättä nettiä selailevalle tarjoa.

Kolme omaa tärppiäni tässä lehdessä ovat:

1. Valtakunnallisissa lukiovertailuissa menestyneen Nurmijärven lukion opiskelijoille tarjotaan monenlaista tukea (s.17). Tämän jatkoksi on hyvä lukea myös jutut erityisnuorisotyöstä (s.42), nuorten hyvinvoinnista (s.15), talvilomatapahtumista (s.39) ja harrastuskerhoista (s.16).

2. Sivulla 40 kerrotaan Nurmijärven historian neljännen osan kirjoitustyöstä. Saas nähdä, saadaanko vuonna 1975 otetusta kuvasta toisinto Tamminiemessä ja kuka sitä olisi vastaanottamassa.

3. Oloneuvokseksi siirtynyt hallintopäällikkö Leena Vuorenpää kannustaa haastattelussaan (s.8) kuntaa jatkamaan samalla draivilla eteenpäin. Sivistyssanakirjan mukaan draivi tarkoittaa intoa, motivaatiota ja tavoitteellista pärjäämistä. Kiitos Leenalle kannustuksesta! Draivi on sana, joka sopii mainiosti Nurmijärvelle.

Antoisia lukuhetkiä!

Pidetään yhteyttä!

Outi

Kirjoittaja on kunnanjohtaja Outi Mäkelä