Tietoa kuntakonsernista

Tietosuoja

Tietosuoja tarkoittaa henkilötietojen turvallista käsittelyä ja yksityisyyden suojaa.

Nurmijärven kunta noudattaa henkilötietojen käsittelyssä EU:n yleisessä tietosuoja-asetuksessa määriteltyjä tietosuojaperiaatteita. Keräämme ja käsittelemme vain kunnan toiminnan kannalta välttämättömiä ja tarpeellisia henkilötietoja, ja henkilötietojen keräämiselle tulee aina olla selkeästi määritelty peruste. Useimmat kunnan hoitamista tehtävistä ovat lakisääteisiä. Tietojen käsittelyssä noudatamme luottamuksellisuutta ja turvallisuutta, eikä tietoja säilytetä kauempaa kuin niiden käyttötarkoitus edellyttää.

Nurmijärven tietoturva- ja tietosuojapolitiikka

Rekisteröidyn oikeudet

Rekisteröidyillä, eli henkilöillä joita koskevia tietoja Nurmijärven kunta eri tarkoituksiin käsittelee, on EU:n yleisessä tietosuoja-asetuksessa määritellyt oikeudet:

Voit halutessasi tarkistaa, mitä sinua koskevia henkilötietoja kunnan eri rekistereissä käsitellään. Näin voit myös varmistaa, että sinua koskevat tiedot ovat oikeita.

Sosiaali- ja terveydenhuollon tietojen tarkastuspyynnöt tehdään Keski-Uudenmaan hyvinvointialueelle (Keusote).

Muissa rekistereissä olevien tietojen tarkastuspyynnöt tehdään rekisterikohtaisesti tarkastuspyyntölomakkeella. Lomake toimitetaan kunnanviraston asiakaspalvelupisteeseen (Keskustie 2 B) tai lähetetään sähköpostilla osoitteeseen kunta(at)nurmijarvi.fi. Jos huomaat virheellisen tiedon, voit pyytää sen korjaamista olemassa yhteydessä kyseisen rekisterin yhteyshenkilöön (yhteystiedot löytyvät alla olevista tietosuojaselosteista).

Yhteystiedot

Onko sinulla kysyttävää tietosuojasta ja henkilötietojen käsittelystä Nurmijärven kunnassa? Voit olla yhteydessä osoitteeseen tietosuoja(at)nurmijarvi.fi.

Tietosuojaselosteet

Kun henkilötietoja kertyy tietyn käyttötarkoituksen johdosta, syntyy niistä yhdessä rekisteri. Tietosuojaselosteissa kerrotaan asiakkaan oikeuksista ja siitä, miten asiakkaan henkilötietoja käsitellään.