Asuminen ja rakentaminen

Jätehuolto

Katso kaikki ajankohtaiset

Katso kaikki jätehuollon uutiset

Nurmijärven jätehuollosta vastaa Kiertokapula Oy ja jätehuollon valvonnasta jätelautakunta Kolmenkierto.

Kaikkien asuinkiinteistöjen on liityttävä jätelainsäädännön perusteella jätehuoltoon ja kiinteistöllä on oltava astia vähintään sekajätteelle.

Jätehuoltomääräykset koskevat esimerkiksi jätteiden lajittelua, keräämistä, kuljettamista, jäteastioiden tyhjennysvälejä sekä roskaantumisen ehkäisemistä.

Pientalojen biojätteen keräysvelvoite astuu voimaan 1.7.2024

Nurmijärven tiheästi asuttujen taajamien pientaloissa alkaa 1.7. biojätteen keräysvelvoite. Velvoitealueesta löytyy sähköinen kartta Kiertokapulan verkkosivulta. Asukkaat, joita velvoite koskee, ovat saaneet paperikirjeen tai sähköisen uutiskirjeen Kiertokapulalta. Kiertokapula Oy toimittaa keräysastiat niille kiinteistöille, joilla keräys alkaa.

Vaihtoehtoisesti biojätteen voi kompostoida omalla pihalla lämpökompostorissa. Kompostorin pitää olla taajamassa lämpöeristetty ja haittaeläinsuojattu. Kompostoinnista pitää aina tehdä kompostointi-ilmoitus jätehuoltoviranomaiselle.

Nurmijärveläisten jätteenkuljetukset hoitaa Kiertokapula

Kiertokapula hoitaa nurmijärveläisten sekajätteen, biojätteen ja pakkausmuovin kuljetukset tällä hetkellä, ja 1.9.2023 alkaen myös pakkauskartongin, -lasin ja -metallin keräyksen.

Jättteiden lajittelumerkit: kartonkipakkaus, jossa tölkki, lasipakkaus, jossa pullo ja metallipakkaus, jossa tölkki.

Muiden jätelajien kuljetuksen kilpailuttavat vielä tällä hetkellä kuntalaiset itse. Niitä kuljettavia yrityksiä on listattu jätelautakunta Kolmenkierron verkkosivuilla:

Kiertokapulan yhteystiedot

Asuinkiinteistöjen jätehuollosta sovitaan Kiertokapulan asiakaspalvelun kanssa, johon voi kätevästi ottaa yhteyttä Asiakasnetin kautta. Vaihtoehtoisesti voit asioida myös puhelimitse.

ASIAKASNETTI

Kirjautumatta pääset tilaamaan jätehuollon kiinteistöllesi tai ilmoittamaan jätehuoltoviranomaiselle biojätteiden kompostoinnista.

Kirjautumalla palveluun voit päivittää yhteystietosi, tehdä muutoksia jäteastian tyhjennyksiin tai tarkistaa astian seuraavan tyhjennyspäivän.

MUUT YHTEYSTIEDOT (puhelinnumerot, laskutus, henkilöstö)

Hinnasto

Lisää tietoa jätehuollosta Kiertokapulan verkkosivuilla, www.kiertokapula.fi.

Kiertokapulan logo.