Museo

Nyt tehdään historiaa

Nurmijärven historian neljännen osan kirjoitustyö on edennyt mukavasti. Käsikirjoituksen ensimmäistä versiota on valmiina yli kaksisataa sivua. Neljäs osa alkaa vuodesta 1960 ja ulottuu lähelle nykypäivää.

Tammi-maaliskuussa 2024 järjestetään viisi tilaisuutta liittyen historiahankkeeseen. Kaikkiin tilaisuuksiin on vapaa pääsy ja niihin toivotaan runsaasti osallistujia. Paikalla ovat kirjoittajat Jouni Lavikainen ja Ossi Viita.

Kaikki tilaisuudet pidetään pääkirjastossa tapahtumatila Männistössä. Nyt on mahdollisuus vaikuttaa. Kirjan ilmestymisen jälkeen se on myöhäistä.

Tehdään yhdessä mielenkiintoinen historiateos! Lisätietoa jouni.lavikainen@tahto.com ja ossi.viita@tahto.com

31.1. klo 17.30–19.30 on yleinen ja kaikille avoin tilaisuus. Siellä otetaan vastaan ehdotuksia, mistä yhdistyksistä ja kenestä henkilöistä olisi syytä kirjoittaa. Erityisesti kaivataan Nurmijärvellä toimineiden pitkäaikaisten yhdistysten pöytäkirjoja, toimintakertomuksia ja valokuvia.

Nurmijärveläisten yrittäjien
historiailta
on 15.2. klo 17.30–19.30.
Tervetuloa vanhat ja nykyiset yrittäjät.

Poliitikot vääntävät historiastaan ja tuovat esille keskeisimmät tapahtumat vuodesta 1960 eteenpäin 29.2. klo 17.30–19.30. Tervetuloa päättäjät lautakunnista valtuutettuihin.

Kulttuuri kohtaa historiansa
14.3. klo 17.30–19.30. Nurmijärveläiset kulttuuritoimijat eri vuosikymmeniltä haastavat Nurmijärven historiankirjoittajat pohtimaan, mitä kulttuurista tulisi kirjoittaa.

Nurmijärveläisen liikunnan ja urheilun historiailta on 18.3. klo 17.30–19.30. Seura-aktiivit ja urheilijat muistelevat, miten ennen vanhaa pärjättiin ja miten uudet lajit saivat alkunsa.

Nurmijärven pitäjän historian 3. osa julkaistiin 1974. Helmikuussa 1975 teos luovutettiin presidentti Urho Kekkoselle. Kirjaa luovuttamassa vasemmalta lukien kirjan kirjoittaja maisteri Irma Sormunen, kansanedustaja ja historiatoimikunnan jäsen Matti Mattila, kunnanjohtaja Kaino Salminen, historiatoimikunnan jäsen Nestori Heikkilä, historiatoimikunnan sihteeri Irma Laakso sekä valtuuston puheenjohtaja Jorma Jokinen.