Monikkosali

Esko Roine naurattaa mielensäpahoittajana

Tuomas Kyrön luoma mielensäpahoittaja-hahmo on suomalaisuuden ytimessä, mutta ei mielellään. Hän on oman tiensä väistämätön vastavirtaan kulkija, tosi ja aito, ja toisinaan aivan mahdoton.

Meistä jokainen tuntee vähintään yhden mielensäpahoittajan, tai on toisinaan jopa itse sellainen.

Monikkosalissa nähdään huhtikuussa Tuomas Kyrön teksteihin perustuva nauruhermoja kutitteleva Mielensäpahoittaja ja poika -näytelmä, jonka pääroolin tekee tänä vuonna 80-vuotta täyttävä näyttelijälegenda Esko Roine. Pojan roolin tulkitsee TTT:n näyttelijä Aimo Räsänen, joka tunnetaan myös lukuisista elokuva- ja televisiorooleistaan.

Vastustamattomasta naurusta herkkiin tuntoihin kuljettavan näytelmän juonteet ovat sekä syvästi suomalaisia että yleisinhimillisiä, kun isän mieli niin helposti pahoittuu, ja aikuinen poika on isän touhuista ja tunnelmista alati huolissaan.

Näytelmän pohjana ovat Kyrön Mielensäpahoittaja-kirjat sekä Miniä-teos. Mausteena on käytetty kirjailijan Helsingin Sanomissa ilmestyneitä kolumneja. Tampereen Työväen Teatterin ja EP-tuotannon yhteistyönäytelmän on dramatisoinut Seija Holma ja ohjannut Marika Vapaavuori.

Su 7.4. klo 15  
Mielensäpahoittaja ja poika 

Monikkosali, Klaukkala
Järj.  Nurmijärven kulttuuripalvelut 

Mielensäpahoittaja ja poika