Monikkosali

Puhujina psykologi Ilona Rauhala ja sotatieteilijä Ilmari Käihkö

Minä elän! – luentosarja etenee kevääseen ajankohtaisin aihein

Television keskusteluohjelmastakin tunnettu Ilona Rauhala luotaa luennollaan yhteyden merkitystä hyvälle elämälle, yhteyden elementtejä, sekä sitä, miten yhteyttä voi kehittää tai parantaa.

Ihmisten välinen inhimillinen yhteys on aina ollut yhteiskuntaa eteenpäin vievä voima. Yhteyden laatu määrittää ihmisen ja yhteisön hyvinvointia ja aikaansaannoksia.

Rauhalan 2020 ilmestynyt Keskustelun voima -kirja käsittelee onnistuneen keskustelun viittä elementtiä, joita hän avaa myös luennolla. Sen lopuksi on mahdollisuus keskusteluun ja kysymysten esittämiseen.

Rauhala on työelämän kehittämiseen ja valmentamiseen erikoistunut psykologi, yrittäjä ja tietokirjailija. Valmennustyössään Rauhala asettaa paljon painoa vuorovaikutuskysymyksiin ihmisten välillä.

Viisi oppia Ukrainan sodasta
Venäjän laajamittaisesta hyökkäyksestä Ukrainaan on kulunut jo lähes kaksi vuotta. Tutkija ja kirjailija Ilmari Käihkö pohtii luennollaan, mitä sellaisia oppeja olemme saaneet Ukrainan sodasta, jotka lisäävät ymmärrystämme sodasta yleensä, ja miten aikaisemmista sodista kumpuava ymmärryksemme sodan ilmiöstä on auttanut Ukrainan sodan ymmärtämistä.

Ruotsin maanpuolustuskorkeakoulun sotatieteiden dosenttina ja yliopistonlehtorina toimiva Käihkö on tullut yleisölle tutuksi Yleisradion kolumnistina ja Ukrainan sodan kommentaattorina eri tiedotusvälineissä.

Käihkö on perehtynyt nykyaikaiseen sodankäyntiin kenttätutkimuksin Afrikassa, erityisesti Liberiassa, sekä Ukrainassa. Hän on ollut myös rauhanturvaajana Darfurin konfliktiin liittyneessä YK:n ja Afrikan Unionin yhteisoperaatiossa Tshadissa vuonna 2009.

Joulukuussa julkaistiin Käihkön kirja “Slava Ukraini!”. Helmikuussa ilmestyy hänen rauhanturvaajakokemuksiaan Afrikassa luotaava “Sotilaan päiväkirja”.

Ilmoittaudu luennolle

Nurmijärven kulttuuripalveluiden ja Nurmijärven Opiston yhteistyössä järjestämät Minä elän! –luennot ovat maksuttomia ja avoinna kaikille.

Luennoille ilmoittaudutaan ennakkoon osoitteessa nurmijarvenopisto.fi tai puh. 040 938 1007.

Ke 7.2. klo 18  
Minä elän! -luento: Ilona Rauhala 
-Mitä inhimillinen yhteys merkitsee hyvälle elämälle?

Monikkosali, Klaukkala 

Ke 13.3. klo 18  
Minä elän! -luento: Ilmari Käihkö

  • Viisi oppia Ukrainan sodasta
    Monikkosali, Klaukkala