Monikkosali

Kun maailma elää, Kaseva soittaa

Ikoninen pop-rock-yhtye 50-vuotisjuhlakiertueella

Kaseva tunnetaan herkkäsointisesta melodisesta musiikistaan, stemmalaulustaan ja upeista sovituksistaan. Yhtyeen lukuisat kappaleet, kuten Mari, Pena, Striptease tanssija ja Tyhjää soivat edelleen ääniaalloilla ja kiertävät korvamatona lukemattomien suomalaisten pääkopissa.

1970-luvulla perustetun bändin kokoonpanoksi vakiintui Mikko Jokela, Nils Jokela, Asko Raivio ja Tapio Rauma. Mukaan liittyi pian myös basisti Jouko Järvinen. Yhtyeen nimi on peräisin Kalevalasta, ja tarkoittaa kätevää tai näppärää.

Esikoislevy Silloin kun julkaistiin 1974. Sen laulut herättivät heti huomiota ja soivat taajaan radiossa. Vuoden 1976 kakkoslevy Kun maailma elää on suurenmoisine sävellyksineen ja sovituksineen suomalaisen pop-musiikkihistorian pysyvä huippusaavutus.

Meidän huoneessa –levy jatkoi Kasevan menestystä 1982, mutta neljä vuotta myöhemmin yhtye lopetti toimintansa. Uudelleen esiintymislavoille se lähti vuonna 2002.

Eilen – Tänään 50-vuotisjuhlakiertueen konsertissa Kaseva koskettaa kuulijoita kokoonpanolla Nils Jokela, rummut, Jouko Järvinen, basso ja laulu, Tommi Kekoni, kitara ja laulu, Matti Mikkonen, laulu ja kitara.

Pe 19.4. klo 19 
Kaseva - Eilen / Tänään 50-vuotisjuhlakiertue

Monikkosali, Klaukkala 
Järj. Nurmijärven kulttuuripalvelut 

Kaseva