Kunta tiedottaa

Nurmijärven luottonainen oloneuvokseksi

35 vuotta työtä Nurmijärven kunnan eteen tehnyt Leena Vuorenpää jäi eläkkeelle vuoden vaihteessa.

Leena Vuorenpää

Korkojen kopseesta ja naurusta hänet tunnetaan. Nurmijärven kunnan ympäristötoimialan hallintopäällikkö Leena Vuorenpää jäi vuodenvaihteessa hyvin ansaitulle eläkkeelle.

”Kunnan palveluksessa on ollut todella mielenkiintoista ja hauskaa. Minulle jää ikävä kunnanviraston käytävän iloista puheensorinaa”, Vuorenpää kertoo.

Leena aloitti kunnan teknisen osaston hallintosihteerinä joulukuussa 1988, jolloin Nurmijärvellä asui alle 27 000 ihmistä.

”Nurmijärvi oli tuolloin pieni. Muutin Tampereelta, jossa olin tottunut liikenteen meluun. Täällä ei kissakaan liikkunut illalla, enkä saanut aluksi nukuttua – oli liian hiljaista. Alkon edessä riitti tosin viikonloppuisin kuhinaa, kun klaukkalalaisetkin kävivät Kirkonkylässä ostoksilla”, Vuorenpää muistelee.

Leena tunnetaan kunnanvirastolla korkeasta työmoraalistaan. Hallintopäällikkönä hän on toiminut ympäristötoimialan äitihahmona, joka on myös pitänyt projektit vauhdissa sekä hallinnon rattaat pyörimässä.  Vuorenpää on myös toiminut kunnan luottonaisena, joka on sijaistanut lähes kaikkia johtajia jossakin vaiheessa uraansa.

”Olen joskus vitsaillut, että olen sijaistanut kaikkia muita paitsi ylilääkäriä.”

”Olen toiminut muun muassa suunnittelujohtajana, kunnallistekniikan päällikkönä, kehitysjohtajana, hallintojohtajana, talousjohtajana ja teknisenä johtajana. Kunnanjohtajaakin olen sijaistanut kesällä”, Vuorenpää kertoo.

Vuorenpää toimi vuosien ajan myös Rajamäen uimahallin sekä kunnan omistamien kiinteistöosakeyhtiöiden hallituksissa.

”Olen todella kiitollinen esihenkilöilleni ja kunnalle siitä, että minulle mahdollistettiin vaihtelevat ja kiinnostavat työtehtävät. Tämän vuoksi olen viihtynyt kaikki nämä vuodet.”

Vaikka headhunterit ovat aika ajoin koittaneet houkutella Vuorenpäätä toisen työnantajan leipiin, hän on pysynyt Nurmijärvellä.

”Suosittelen lämpimästi kuntaa työnantajana. Kiva ja vaihteleva työ, mistä olen todella kiitollinen esihenkilöilleni. Erityisesti mahtavat työkaverit ja ystävät ovat pitäneet minua Nurmijärvellä.”

Yliopistolta Nurmijärvelle

Vuorenpää kirjoitti ylioppilaaksi Turengin lukiosta, minkä jälkeen tie vei Tampereen yliopistolle. ”Julkishallinnon luennoilla ymmärsin, että hallintotieteet ovat minun juttuni. Aluksi tein töitä yliopistolla tutkijana. En kuitenkaan halunnut jämähtää yliopistolle.”

”Kun määräaikaisuuteni oli päättymässä, huomasin ilmoitustaululta Nurmijärven kunnan työpaikkailmoituksen. Tulin valituksi ja työt pitikin aloittaa nopeammin kuin ajattelin. Aluksi tein arkipäivät töitä Nurmijärvellä ja viikonloput yliopistolla.”

Kunta on kasvanut silmissä

Vuorenpää on ollut avaamassa niin moottoritietä, Metsä-Tuomelan mallikaatopaikkaa, yritysalueita, asuinalueita ja liikuntapaikkojakin.

”Kaikkien taajamien keskustat ovat tiivistyneet ja kuntaan on saatu uusia palveluita ja suuria toimijoita.”

Vaikka kunta on kehittynyt kohisten, näkee Vuorenpää Nurmijärven maalaisena.

”Muuttaessani Nurmijärvi oli lande, ja on sitä henkisesti edelleen. Ja mielestäni tästä kannattaa olla ylpeä. Täällä on hyvä ja turvallista asua, luonto on lähellä ja harrastusmahdollisuudet ovat hyvät.”

Paikallispolitiikan näköalapaikalla

Vuorenpää toimi vuosikymmenet lautakuntien sihteerinä ja teki työtä paikallispäättäjien kanssa. Hän on huolehtinut, että kokousmenettely on sellaista kuin sen pitääkin olla. Vuorenpää on nähnyt myös erilaisia puheenjohtajia ja päättäjiä.

”Kaikilla puheenjohtajilla on omat vahvuutensa. Erityisesti mieleeni on jäänyt Jari Vainio, joka nousi varsin nuorena ja uutena päättäjänä teknisen lautakunnan puheenjohtajaksi, mutta otti homman haltuun todella hyvin.”

Vuorenpää jakaa kehuja tasapuolisesti kaikille. ”Haluan kiittää kaikkia, joiden kanssa olen saanut vuosien varrella tehdä työtä.”

Sydämeltään nurmijärveläinen

Leena Vuorenpää on myös vapaa-ajallaan aktiivinen Nurmijärven kehittäjä ja kuuluu muun muassa Lions Club Nurmijärvi Kanervan perustajajäseniin.

”Olen elämäni aikana pisimpään asunut Nurmijärvellä. Kun minulta on udeltu, missä haluan asua eläkepäivinäni, niin ehdottomasti haluan asua täällä, kotikunnassani.”

Millaisia terveisiä haluaisit esittää kunnalle jatkoa varten?

”Menkää samanlaisella draivilla eteenpäin, niin hyvä tulee!”