Matkailu

Nurmijärvi on nyt osa Via Finlandia – matkailureittiä

Suomi on täynnä salaisuuksia, kauneutta ja tarinoita odottamassa paljastumistaan ja Via Finlandia on portti, joka johdattaa tähän kiehtovaan seikkailuun! Via Finlandia-matkailureitti starttaa Nurmijärveltä ja liikuttaa roadtrippaajaa aina lähilandelta Vaasaan saakka.

Via Finlandia on läpi Suomen kulkeva, Valtatietä 3 vastaava matkailureitti, osa kansainvälistä E12-tietä ja yksi Suomen vilkasliikenteisimmistä valtateistä. Mutta oikeasti Via Finlandia on paljon enemmän kuin vain perinteinen matkatie; se on seikkailu Suomen sydämeen. Kun astut Via Finlandialle, astut suomalaisten tarinoiden ja historian maailmaan, kirjaimellisesti kotimaan ytimeen. Matka alkaa täältä meiltä Nurmijärveltä, josta suuntaat Tampereelle seututietä 130 (tunnetaan myös nimellä Vanha Kolmostie) pitkin. Via Finlandia tarjoaa sinulle mahdollisuuden nähdä Suomen maisemat ja kulttuurin mitä moninaisemmissa muodoissaan, isoista kaupungeista pienempiin taajamiin ja maalaiskyliin.

Kaikki Via Finlandian varrella sijaitsevat kohteet on listattu kotimaassa.fi -sivustolle. Myös Nurmijärven kohteet löytyvät sivustolta, joten matkailureittiä ajelevat matkailijat saavat sivulta kätevästi tietoa Nurmijärven museoista, luontokohteista, retkeilyreiteistä ja yöpymismahdollisuuksista. Reitin varrelta löydät vierailukohteita myös teemoittain; kiinnostaisiko sinua Suomen oudoimmat kohteet, aikamatka keskiajalle, tai kenties larppaus 80-luvulle? Voit hakea itsellesi sopivat kohteet monipuolisen haun kautta mielenkiintosi mukaan. Via Finlandia odottaa sinua tutkimaan, kokemaan ja ihailemaan Suomea, ja kaikkea sitä mitä maa tarjoaa löytöretkeilijöille. Kotimaassa.fi-sivuston kautta voitkin tutustua kotimaahan hieman erilaisten lasien läpi!

Ps. Hei matkailuyrittäjä, jos sinua kiinnostaa yrityksesi tietojen lisääminen kotimaassa.fi –sivustolle, otathan yhteyttä kunnan matkailukoordinaattoriin: riika-maria.hytti@nurmijarvi.fi