Matkailu

Hippilande – Maatila sateenkaaren alla tarjoaa elämyksiä ja yhteisöllisyyttä

Palojoen kylässä, keskellä perinteistä nurmijärveläistä maalaismaisemaa sijaitsee valloittava kotieläintila, Hippilande. Maatilan vanhoissa rakennuksissa on taas elämää; saunarakennuksessa asustelevat alpakkaemät, jonka lisäksi tilalla asuu lampaita, maalaiskanoja ja kaneja.

Nurmijärven kunnan matkailukoordinaattori Riika-Maria Hytti haastatteli Hippilanden emäntää, Jenni Hackia. Tervetuloa tutustumaan Hippilandeen!

Jenni, kerrohan itsestäsi lukijoille!
Olen omanlaistani polkua hyppelevä Hippilande-yrittäjä. Ammatiltani olen sosionomi sekä seksuaalikasvattaja.

Mitä Hippilandella tapahtuu?
Meillä on täällä maatilan yhteydessä ihana eläinpiha, jossa järjestetään myös elämystoimintaa. Meillä pidetään leirejä ja kerhoja, sekä monenlaisia tapahtumia. Tänä vuonna tarjolla on meditatiivisia nuotiopiirejä, erilaisia kursseja sekä kaikenikäisille suunnatut Hippifestivaalit kesällä. Hippilandelta voi ostaa myös heinä- ja olkipaaleja sekä klapeja, lähitulevaisuudessa remontoimme tilalle myös maatilapuodin.

Mistä syntyi idea yrittäjyydestä?
Olin jäänyt varhaiskasvatuksen opettajan työstä hoitovapaalle pienen lapseni kanssa ja asunut maatilallamme jo jonkin aikaa, kun näin todella vahvan unen. Unessa seikkailin sateenkaaren alla sijaitsevalla maatilalla, hippifarmilla. Aloin puhua uneni farmista kumppanilleni, ja yhtäkkiä asiat alkoivatkin loksahdella paikoilleen. Viime kesänä eläinpiha oli valmis vastaanottamaan ensimmäisiä asiakkaita.

Mitä olet oppinut yrittäjyydestä?
Olen oppinut aivan valtavasti ja oppiminen jatkuu. Varsinkin maatilalla eläinten parissa yrittäjyyden on oltava elämäntapa, se vie niin paljon aikaa. Epävarmuutta on pakko sietää ja omaa osaamista osattava markkinoida.
Minkälaista mielestäsi on olla yrittäjänä Nurmijärvellä?
Olen vielä hyvin tuore yrittäjä, mutta tähän mennessä on ollut oikein positiivista ja yllättävän yhteisöllistä. Ja kiitos Nurmijärven kunnalle siitä, että monenlaisia yrittäjiä ja toimijoita on kerätty yhteen erilaisissa tilaisuuksissa.

Minkälaista mielestäsi on olla yrittäjänä Nurmijärvellä?
Olen vielä hyvin tuore yrittäjä, mutta tähän mennessä on ollut oikein positiivista ja yllättävän yhteisöllistä. Ja kiitos Nurmijärven kunnalle siitä, että monenlaisia yrittäjiä ja toimijoita on kerätty yhteen erilaisissa tilaisuuksissa.

Mikä on ollut yrittäjäurasi ”kohokohta”?
Yrittäjyyteni kohokohtia ovat ihanat palautteet asiakkailta ja yhdessä tekeminen. Mutta jos yksi kohokohta pitäisi sanoa niin se on jo nyt muodostuneet kanta-asiakkaat, jotka tulevat uudelleen ja uudelleen. Se on todella sydäntä lämmittävää!

Mikä Nurmijärvellä on parasta matkailun näkökulmasta?
Parasta on se, että olemme se aito lähilande! Meille on helppo tulla – vaikka päiväretkelle. Hienoa on myös se, että Nurmijärvellä aletaan viimein nähdä matkailun merkitys kunnalle. Ja uusia matkailuyrittäjiäkin on tullut viimeisten vuosien aikana yhä enemmän!

Tutustu Hippilandeen ja siellä järjestettäviin tapahtumiin:
hippilande.fi

Hippilande