Monikkosali

Viulu-piano duo lumoaa myytein ja melodioin

Estradilla Annemarie Åström ja Annika Palm

Konsertissa kuullaan Antonin Dvorákin ja Alfred Schnittken sekä Kaija Saariketun, Valentyn Sylvestrovin ja Bohdana Frolyakin sävellystuotantoa. Kolmesta aikalaissäveltäjästämme kahta viimeksi mainittua yhdistää myös ukrainalaisuus.

Kotikaupungistaan Kiovasta Berliiniin sodan takia pakenemaan joutuneen, 1937 syntyneen Sylvestrovin tuotannosta kuullaan otteita sävellyskokoelmasta Melodies of the Moments – Cycle III.

Konsertin päättää puolalaisen säveltäjä Karol Szymanovskin kreikkalaisesta mytologiasta inspiroitunut vuoden 1915 sävellysteos Mity / Myyttejä op. 30, kolme runoa viululle ja pianolle. Kirjeessään säveltäjä on todennut teoksen olevan ”musiikillinen ilmaus myytin inspiroivasta kauneudesta”.
Viulisti Annemarie Åström toimii kamari- ja orkesterimuusikkona sekä opettajana ja valmistelee taiteellista tohtorintutkintoaan Taideyliopiston Sibelius-Akatemiassa. Hän soittaa Guarneri-viulua, jonka omistaa Sibelius-Akatemia.

Pianisti Annika Palm esiintyy solistina sekä kamarimuusikkona eri kokoonpanoissa Suomessa ja ulkomailla sekä toimii pianonsoiton opettajana. Kuten Åström, Palm on kiinnostunut eri taiteenlajien yhdistelmistä ja on konsertoinut mm. runoilijoiden ja näyttämötaiteen edustajien kanssa.

Su 28.4. klo 15
Annemarie Åström ja Annika Palm: Myyttejä ja melodioita 

Monikkosali, Klaukkala 
Järj.  Nurmijärven kulttuuripalvelut 

Annemarie Åström ja Annika Palm