Nurmijärvi-lehti 3/2021

Pääkirjoitus

Kohti uutta normaalia

Tämä syksy on kunnassa ollut täynnä uusia alkuja, kun kunnalliset päätöksentekoelimet ovat käynnistelleet toimintaansa. Tässä lehdessä pääset tutustumaan uuteen valtuustoon kuvagallerian kautta. Yhteystiedot ja tarkemmat tiedot lautakuntien kokoonpanoista löytyvät kunnan kotisivuilta www.nurmijarvi.fi.

Ensi töikseen valtuusto pääsee päivittämään kunnan strategiaa. Strategiatyötä on tarkoitus tehdä yhdessä kuntalaisten, sidosryhmien, kunnan työntekijöiden ja päättäjien kesken. Strategiatyön aikataulusta ja sisällöstä voit lukea tarkemmin lehden sivulta 4.

Kunta kasvaa ja rakentuu edelleen vauhdikkaasti. Päätöksenteossa ja työn alla on tänä syksynä monia investointeja, saneerauskohteita ja kaavoituskohteita. Näistä muutamia esitellään lehden sivuilla 29-31. Esittelyssä on myös mielenkiintoinen ekotuki toimintamalli, tietoa taimenien kutualueista ja uutisia joukkoliikenteeseen liittyen. Niin – ja olethan jo tilannut itsellesi vesihuollon häiriötiedotteen? Jos et, ohjeet löytyvät sivulta 43.

Elämme jälleen ratkaisevan tärkeitä hetkiä tulevaisuuden kannalta. Tästä ajasta tärkeän tekee se, että koronarokotusten saatavuus on huipussaan ja näinä viikkoina otetut rokotukset ratkaisevat sen, missä tilanteessa olemme lokakuussa. Rokotuspaikoista ja ajoista ajantasainen tieto löytyy parhaiten www.keusote.fi sivuilta. Rokotukset ovat avain yhteiskunnan avaamiseen ja etäisyyksien pitäminen, maskien käyttö ja hygieniasta huolehtiminen ovat edelleen tärkeä osa arkea.

Yhteiskunta on vähä vähältä lähtenyt avautumaan koronaturvallisesti ja rajoitusten puitteissa. Tapahtumia järjestetään jo, ja syksyksi on suunniteltu monenlaista mukavaa sekä kulttuurin että liikunnan puolella. Näistä lisätietoa löytyy tämän lehden sivuilta 15-18 ja tapahtumakalenteri löytyy sivulta 23. Toivottavasti nähdään, vaikkapa Seitsemän veljeksen vaelluksella tai Aleksis Kiven päivän konsertissa – edes etäisyyksiltä ja maskin takaa.

Outi

Kirjoittaja on kunnanjohtaja Outi Mäkelä.