Kulttuuri

Lajissaan Euroopan arvostetuimpiin kuuluva Helsingin Barokkiorkesteri Monikkosaliin

Monikkosalissa alkaa syksyllä uusi klassisen musiikin konserttien sarja. Kolme konserttia kaudessa sisältävä sarja avataan keskiviikkona 6.10. Helsingin Barokkiorkesterin konsertilla.

Helsingin Barokkiorkesteri on taiteellisen johtajansa Aapo Häkkisen johdolla noussut Euroopan arvostetuimpien periodiyhtyeiden joukkoon.

Orkesterin konserteista on pääty nauttimaan useilla korkean profiilin areenoilla kotimaassa ja ulkomailla. Maailmalla Helsingin Barokkiorkesteria on kuultu muun muassa Amsterdamin Concertgebouw’ssa, Lontoon Wigmore Hallissa, Kölnin filharmoniassa ja Madridin Palau de la Músicassa.

Lokakuussa orkesteri valloittaa Monikkosalin konsertilla, jossa kuullaan kolmen säveltäjän tuotantoa. Ohjelmistossa on musiikkia Bachilta, Kirchoffilta ja Reinckeltä.

Kirill Kozlovskin pianoresitaali

Marraskuussa klassisen musiikin sarja saa jatkoa pianisti Kirill Kozlovskin venäläisen musiikin illalla. Keskiviikkona 10.11. järjestettävässä konsertissa kuullaan Borodin, Shaporin, Skrjabin ja Prokofjevin sävellyksiä.

Valko-Venäjällä syntynyt, mutta sittemmin Suomeen muuttanut ja täällä opintonsa tehnyt Kozlovski esiintyy säännöllisesti liedpianistina Suomessa ja ulkomailla. Hän on esiintynyt yhdessä muun muassa Jorma Hynnisen, Jekaterina Gubanovan ja Monica Groopin kanssa.

Useita kilpailija voittanutta lahjakasta pianistia on kuultu soolokonserteissa ja kamarimuusikkona useilla kansainvälisillä festivaaleilla eri puolilla Eurooppaa, kuten Ranskassa, Saksassa, Sveitsissä, Venäjällä, Virossa ja Espanjassa. Omia soolokonsertteja hänellä on ollut Suomen lisäksi myös muissa Pohjoismaissa.

Aarne Pelkosen mukana joulua kohti

Suuressa nosteessa olevan baritoni Aarne Pelkonen ja arvostettu liedpianisti Juho Alakärppä tunnelmoivat Schubertin Winterreise-sarjan musiikilla Monikkosalissa keskiviikkona 1.12.

Pelkonen kuuluu maamme oopperalaulajien kärkijoukkoon. Helsingin Sanomat hehkutti Pelkosen olevan ”hienoimpia baritonilahjakkuuksia, jota Suomessa on kuultu.

Schubertin Winterreise eli Talvinen matka on säveltäjän viimeisten vuosien teos. Sitä pidetään yhtenä laulukirjallisuuden huippusaavutuksista.

Lisätietoja ja liput www.monikkosali.fi.
Liput www.lippu.fi, Monikkosalin lipunmyynnistä ja R-kioskeilta.

Kuva: Marco Borggreve