Ympäristö

Jätehuollon perusmaksun käyttöönotto lähestyy

Jätelautakunta Kolmenkierto päätti jätehuollon perusmaksun käyttöönotosta lokakuussa 2020. Perusmaksu on asuntokohtainen vuosimaksu, jolla katetaan kotitalouksien jätehuoltopalveluja, jäteneuvontaa, tiedotusta ja jätehuoltoviranomaisen toiminta. Perusmaksu ei liity jäteastioiden tyhjennykseen. Jätelautakunta hyväksyy perusmaksun tason syksyllä 2021 vuoden 2022 jätemaksutaksasta päätettäessä. Maksu koskee kaikkia Kiertokapulan toimialueen kuntia ja se otetaan käyttöön 1.1.2022.

Perusmaksun myötä kotitaloudet voivat mm. tuoda Kiertokapulan jätteidenkäsittelyalueille suraavia jätelajeja ilmaiseksi: vaaralliset jätteet, metalli, sähkö- ja elektroniikkalaiteromu, romuajoneuvot, puhdas puu, purkupuu, risut, haravointijäte, kyllästetty puu, retkikeitinten patruunat, kannot ja juurakot, pienet puhtaat maaerät, pahvi ja kartonki, tiili, asfaltti, betoni, kevytbetoni, vanteelliset ajoneuvorenkaat sekä vanteettomat ajoneuvorenkaat.

Mitä perusmaksu maksaa?
Perusmaksu on huoneistokohtainen. Alustava taksalaskelma (sis. alv 24%):
– vakituinen asuinhuoneisto
(kiinteistöllä 1–4 huoneistoa)
noin 32 €/vuosi/asuinhuoneisto
-vakituinen asuinhuoneisto
(kiinteistöllä 5 huoneistoa tai enem- män) noin 22 €/asuinhuoneisto
-vapaa-ajan asunto noin 16 €/vuosi

Perusmaksun määräytyminen ja laskutus
Perusmaksurekisterin tiedot on kerätty rakennusrekisteristä. Laskutus perustuu rekisteriin merkittyyn kiinteistön käyttötarkoitukseen, huoneistolukumäärään ja käytössäolotietoon. Suomi.fi -palvelussa voi tarkastaa omat rekisteritiedot ja pyytää niihin korjausta.

Lasku lähetetään ensisijaisesti rakennusrekisteriin merkitylle omistajalle, mikäli kiinteistöllä ei ole omaa jäteastian tyhjennyssopimusta. Tyhjillään olevasta kiinteistöstä peritään vapaa-ajan asunnon perusmaksu. Taloyhtiön asukkaille ei tule omaa laskua, vaan perusmaksu on osa jätehuollon laskutusta.

Kiertokapula lähettää kaikille toimialueensa asukkaille perusmaksuinfoa asiakaskirjeellä. Nurmijärven asukkaille tietoa postitetaan joulukuussa.

Kysyttävää perusmaksusta?
Puhelinpalvelu puh. 075 753 0008 on avoinna ma–pe klo 8–20. Sähköposti: perusmaksu@kiertokapula.fi.
Lisätietoja perusmaksusta löytyy lokakuussa ilmestyvästä Tietokapula-lehdestä sekä nettisivuilta: www.kiertokapula.fi.