Kulttuuri

Taaborinvuoren tapahtumat kiinnostivat koronasta huolimatta

Taaborinvuoren tapahtumat järjestettin tätä kesänä supistetulla kapasiteetilla ja koronarajoituksia noudattaen. Yleisöä otettiin sisään tapahtumasta riippuen maksimissaan noin 400 henkilöä, kun alueen normaali maksimikapasiteetti on istumapaikoilla 720 henkilöä ja seisomapaikkojen kanssa 1000 henkilöä.
Yleisö oli motivoitunutta noudattamaan maskisuositusta ja hygieniavaatimuksia. Esimerkiksi loppukesällä epidemian kiihtymisvaiheessa järjestetyissä konserteissa maskit olivat käytössä lähes kaikilla.

Normaalina kesänä Taaborinvuorella järjestetään noin 40 tapahtumaa. Tänä vuonna tapahtumien kokonaismäärän arvioidaan olevan 33. Yleisömäärä tulee olemaan normaalia vuotta pienempi, mutta teatteriesitykset ja konsertit vetivät paikalle tuhansia ihmisiä.

Korona kirpaisi Taaborinvuorta edellisenä kesänä kipeästi, kun suurin osa tapahtumista jouduttiin rajoitusten takia perumaan. Tänä vuonna peruttiin ainoastaan alkukesään sijoittunut Nurmijärven museon nelipäiväinen lastentapahtuma ja Kivi-juhlien Seitsemän veljestä -näytökset.