Museo

Kulttuuriperintöiltamat

Keskustelua kulttuuriperinnöstä ja vanhojen rakennusten kunnostamisesta

Oletko kiinnostunut Nurmijärven kulttuuriperinnöstä, arkeologiasta tai vanhojen rakennusten kunnostamisesta? Tule kuuntelemaan ja keskustelemaan näistä aiheista. Asiantuntijoina ovat Keski-Uudenmaan alueellisen vastuumuseon korjausrakentamisen asiantuntija Elina Riksman ja arkeologi John Lagerstedt. He kertovat, mitä palveluja Helsingin kaupunginmuseo alueellisena vastuumuseona tarjoaa Nurmijärven alueella.

Ohjausta entistämisavustusten hakemiseen

Illan yhtenä teemana on vanhan talon korjaamiseen haettavissa olevat avustukset. ELY-keskuksen avustukset rakennusperinnön hoitoon ja Museoviraston entistämisavustukset ovat haettavissa loppusyksyllä. Tilaisuudessa kerrotaan, miten avustuksia haetaan ja annetaan neuvoja hyvän hakemuksen tekoon.

Adoptoi itsellesi monumentti

Tilaisuudessa kerrotaan myös Adoptoi monumentti –toiminnasta. Kyseessä on vapaaehtoistoiminnan muoto, jossa kuntalaisille tarjotaan mahdollisuutta adoptoida monumentti ja sitä hoitamalla osallistua oman kulttuuriympäristön vaalimiseen. Monumentilla tarkoitetaan kohdetta, johon liittyy historiallisia, rakennushistoriallisia tai maisemallisia arvoja. Se voi olla esimerkiksi arkeologinen kohde, rakennus, rakenne tai muistomerkki. Adoptoi monumentti -toimintaa Nurmijärven alueella organisoi Helsingin kaupunginmuseo.

ti 28.9. klo 17-19
Kulttuuriperintöiltamat
Nurmijärven valtuustosali,
Keskustie 2b, Nurmijärvi
www.nurmijarvi.fi/museo
Vapaa pääsy.