Nurmijärvi-lehti 1/2020

Pääkirjoitus

Hyvää Seitsemän veljeksen juhlavuota!

Nurmiärven kunta haastaa kaikki pohtimaan lukutaitoa.

Iloinen 2020-luku alkaa Nurmiärvellä, Aleksis Kivi -pääkaupungissa, veljesmäisen vekkulisti, kun numerosarja 02022020 eli helmikuun toinen päivä, aloitaa virallisesti Seitsemän veljeksen 150-vuotisjuhlinnan. Nurmiärven kunta haluaa juhlavuoden kunniaksi haastaa kaikki pohtimaan lukutaitoa, sillä Seitsemää veljestä osuvampaa kuvausta lukemiseen oppimisen vaikeudesta ja merkityksestä yhteiskunnan täysikelpoiseen jäsenyyteen ei liene.

Urheilupuiston koulu näytää esimerkkiä ”Koko koulu lukee” -hankkeella, jossa joka kuukauden 10. päivä klo 10.50 alkavalla tunnilla luetaan tunnin ajan. Voit perehtyä hankkeeseen tämän lehden sivulla 32.

Seitsemän veljeksen juhlavuosi pursuaa erilaisia tapahtumia, joista maistiaisia ja infoa tarjotaan sivuilla 10-23. Juhlavuosi elää kuitenkin kiihkeästi ajassa ja tapahtumia tulee listalle varmasti vielä lisää, joten kannataa seurata myös kunnan tapahtumakalenteria www-sivuilta, juhlavuoden valtakunnallisia sivuja www.seitsemanveljesta150.f ja ajankohtaisia jutuja paikallislehdestä. Ja toki voit itsekin innostua järjestämään juhlavuoden tapahtuman ja pyytää kunnalta käyttöösi juhlavuoden tunnuksen (s. 10).

Kevät haastaa ja houkuttelee meitä kaikkia jälleen aktivoitumaan liikunnassa. Joko olet käynyt testaamassa Klaukkalan kuntoportaat? Sivulta 37 löydät tilastoja kuntoportaiden ensimmäiseltä vuodelta. Eiköhän rikota tänä vuonna porukalla viime vuoden ennätykset!

Kevät on myös rakentamisen ja suunnitelun aikaa. Ohikulkutie on valmistumassa hyvää vauhtia ja lähes puolet urakasta on jo tehty. Vanha-Klaukan infran rakentaminen on alkanut ja sen myötä Klaukkalan keskustaan nousee lähivuosien aikana uusi asuinalue.

Tänä keväänä kunnassamme edistetään myös palveluverkkotyötä, jonka tiimoilta kunta järjestää työpajoja kuntalaisille helmikuussa. Katso tarkempi aikataulu sivulta 5. Muita ajankohtaisia aiheita ovat muun muassa osallistuva budjetointi, turvallisen ja kestävän liikkumisen suunnitelma sekä Kiertonet. Näistä teemoista myös lisää tässä vuoden ensimmäisessä lehdessä.

Edellinen Nurmiärvi-lehden numero oli ensimmäinen uudistetulla ilmeellä. Kiitän lämpimästi kaikkia uudistuksesta saaduista palauteista. Niiden perusteella olemme suurentaneet tekstikokoa ja selkeytäneet ilmetä luetavuuden parantamiseksi.

Mukavia lukuhetkiä ja iloista kevätä!

Outi

Kirjoitaja on kunnanjohtaja Outi Mäkelä.