Nurmijärvi-lehti 1/2020

Ilmiöntekijät

Nurmijärven kunnan työkoneen kuljettaja Tapio.

Verenperintönä autojen lisäksi teatteri

Tiedotuslehti esittelee monipuolisesti Nurmijärven kunnan ammattilaisia eli ilmiöntekijöitä. Tällä kertaa vuorossa on monitaituri ja työkoneen kuljettaja Tapio.

“Olen pienestä asti ollut tekemisissä autojen kanssa. Kotona oli kuorma-autoja ja kaivinkoneita, ja siellä maalattiinkin autoja.

Työ autojen parissa sopii minulle. Välissä olen tehnyt kaikenlaista, muun muassa maalannut telakalla laivoja ja ollut autoalan yrittäjä. Nyt olen ollut Nurmijärvellä kunnossapitohommissa yhdeksän vuotta.

Talvella aurataan ja hiekoitetaan teitä, kesällä kaivetaan ojia, paikataan teitä ja vedetään soraa. Tämä on tosi itsenäistä työtä.

Verenperintönä tuli autojen lisäksi teatteri. Isäni ja setäni olivat innokkaita teatteri- ja musiikkimiehiä. Isä vei minua pikkupoikana teatteriin. Ekan roolini sain seitsemän kahdeksan vanhana. Kai sitä haluaa olla esillä. Kun menee lavalle ja siellä on iso yleisö, pitää pinnistellä. Esityksen jälkeen tulee mahtava olo.

Näyttelemisellä ei ole mitään tekemistä työn kanssa ja se onkin hyvä. Viime kesänä minulla oli suuri rooli Rosvot-näytelmässä Taaborinvuorella. Harjoittelin sitä varten välillä ajaessani kuorma-autoa. Itsekseni jupisin auton hytissä. Se on yksi tapa harjoitella kun jupisee itsekseen. Paremmin rupeaa muistamaan vuorosanoja.”

1800. Meillä on paljon työkavereita, sillä kunnassamme työskentelee yli 1800 työntekijää. Eri ammatti nimikkeitä on päälle 200. Yhteinen perustehtävämme on palvella kuntalaisia. Oletko sinä tuleva ilmiöntekijä? Hae meille töihin: nurmijarvi.fi/tyopaikat