Yksityistiet

Ajankohtaista yksityisteillä

Helmikuussa 2021 on avattu tiekunnille auttava puhelin ja verkkosivuillemme lomake, jolla on mahdollista lähettää kysymyksiä, kehitysideoita ja palautetta yksityisasioihin liittyen. Näitä kysymyksiä ja niiden vastauksia kerätään ”Usein kysyttyä yksityisteistä”-sivulle. Lähetettyjä kysymyksiä nostetaan esiin myös 11.3. järjestettävässä info- ja keskustelutilaisuudessa.

Info- ja keskustelutilaisuus 11.3. klo 18-20 – nauhoitus katsottavissa!

Kiitos yksityistieasioiden infotilaisuuteen 11.3. osallistuneille! Saimme tilaisuuden aikana noin 100 kysymystä, ja kyselylomakkeenkin kautta on saatu noin 80 yhteydenottoa. Vastauksia aletaan rustailemaan ja lisäämään Usein kysyttyä yksityisteistä -sivulle viikosta 11 alkaen.

Etkö ehtinyt linjoille ajallaan? Ei se mitään! Infotilaisuuden nauhoituksen löydät täältä.

Kyselylomake on käytössä edelleen.

Kevään 2021 tärkeät päivämäärät

  • Yksityistiekysely kuntalaisille avautui verkkosivuilla 10.2.
  • Auttava puhelin palvelee yksityistieasioissa perjantaisin klo 9-14, palvelu alkoi 19.2. 
  • Tiekunnille lähetetään maaliskuussa 2021 tiedote avustuksien hakemisesta
  • Yksityistie-info- ja keskustelutilaisuus kuntalaisille, 11.3. klo 18-20    
  • Yksityistieavustusten haku, 31.5. mennessä  
  • Hakemusten ja palautteiden analysointi, jatkotoimenpiteiden määrittely, kesäkuu 2021      
  • Yksityistieavustukset asema- ja rakennuslautakunnassa, elo-syyskuussa 2021

Tiedotteet

Kotisivujen kaikki ajankohtaiset yksityisteiden tiedotteet

Kotisivujen tiedotteita 2018-2020

Esitä kysymyksiä ja anna palautetta

Askarruttaako jokin asia? Etkö löydä tarvitsemaasi tietoa yksityistie-sivustolta? Lähetä kysymyksesi sivustolla olevalla verkkolomakkeella! Kysymyksiä voivat lähettää niin kuntalaiset kuin tiekunnatkin. Tiekuntien palautteita ja kehitysehdotuksia myös tarkastellaan ja huomioidaan, kun itse avustusjärjestelmää arvioidaan kesällä.

Keräämme näitä kysymyksiä ja niihin annettuja vastauksia Usein kysyttyä yksityisteistä -sivulle. Lisäksi 11.3. järjestettävässä infotilaisuudessa annetaan vastauksia kuntalaisten lähettämiin kysymyksiin.

Saadut palautteet ja kehitysehdotukset arvioidaan kunnassa, ja toukokuun loppuun mennessä saapuvat tiekuntien avustushakemukset. Näiden perusteella kunnassa arvioidaan voimassa olevan avustusjärjestelmän täsmentämistarvetta. Mahdolliset ja tarpeelliset päätökset koskien avustusjärjestelmää voidaan tehdä viimeistään ennen seuraavaa talvea.

Voimmeko parantaa toimintaamme? Voit antaa myös palautetta verkkolomakkeen kautta!

Auttava puhelin neuvoo nurmijärveläisiä yksityistieasioissa

Nurmijärven kunnan auttavassa puhelimessa yksityistien tiekunnille ja hoitokunnille vastataan esiin nousseisiin kysymyksiin ja autetaan käytännön haasteissa. Auttavan puhelimen asiantuntijana on tieisännöitsijä Mika Rahja, joka vastaa nurmijärveläisten tiekuntien kysymyksiin perjantaisin klo 9–14 numerossa 040 317 2351.

Lisäksi Suomen Tieyhdistys neuvoo yksityistieasioissa jäseniään puhelimitse maksutta. Palvelu perustuu takaisinsoittoon. Ei-jäseniä palvelee maksullinen yksityistieneuvontapuhelin arkisin klo 9–18. Lisää tietoa Suomen Tieyhdistyksen neuvonnasta 

Nurmijärven kunnan tiedotuslehti

Nurmijärven kunnan tiedotuslehdessä on kirjoitettu yksityistieasioista kaikissa vuoden 2019 numeroissa ja 1/2020 lehdessä. Yksityistieasioista tiedottamista jatketaan myös tänä vuonna 1/2021-lehdessä, joka julkaistaan huhtikuun alussa.

1/19: Vuodenvaihteessa uudistuva yksityistielaki koskettaa useita nurmijärveläisiä
1/19: Näin kunta tukee tiekuntia
2/19: Yksityistielaki uudistuu – koskettaako se sinuakin?
3/19: Yksityisteillä tapahtuu
1/20: Yksityisteiden aika aktivoitua

1/21: Tiekunnat –nyt on aika hakea kunnalta avustusta

Koulutukset ja keskustelutilaisuudet

Kunta tukee ja opastaa tiekuntia muutosvaiheen yli. Kunta on järjestänyt kolme kokopäivän koulutus-, informointi- ja keskustelutilaisuutta kunnan alueella toimiville tiekunnille, yksityistien varrella asuville ja asiasta kiinnostuneille. Koulutusten tallenteet ja esitykseen liittyvät materiaalit löytyvät Koulutukset yksityisteiden osakkaille-sivulta. Neljäs infotilaisuus järjestetään, kun koronapandemiatilanne sen sallii.

Lisäksi kymmenet tiekunnat ovat keskustelleet kunnan edustajien kanssa ja saaneet taustatietoa ja neuvontatukea. Neuvonta ja aktivointi jatkuu edelleen vuonna 2021.

Hoitosopimusten irtisanomisesta tiedottaminen

Hoitosopimukset on irtisanottu lähettämällä kirjeeet tiekunnan viimeisimmälle Maanmittauslaitoksen rekisterissä olevalle toimitsijamiehelle tai hoitokunnan jäsenelle yksityistielain 57 § mukaan.

Tiedottamista on täydennetty kuuluttamalla Nurmijärven Uutisissa 10.7.2019.

Yksityisteiden varrella oleviin postilaatikkoihin on lisäksi toimitettu muutoksesta kertovat kirjeet.

Yksityistieasioista paikallismediassa

Nurmijärven Uutisissa on kirjoitettu yksityisteistä useasti, alla 8.1.2019 lähtien olevia uutisia.