Yksityistiet

Tienhoidon palvelut

Tiekunnat voivat tilata vapailta markkinoilta tiensä hoitoon tarvittavia palveluita.

Tälle sivulle on listattu Nurmijärven alueella toimivia urakoitsijoita, joilta voi pyytää tarjousta esim. aurauksesta ja hiekoituksesta. Lisää yrityksiä löytyy hakukoneilla esim. ”talvikunnossapito Nurmijärvi / Hyvinkää / Loppi / Vihti / Espoo / Kerava / Järvenpää…”

Lista ei ole kattava. Jos tahdot yrityksesi mukaan listalle tai siltä pois, ota yhteyttä.

Tiekunnan yhteyshenkilö: jos tahdot yhteystietosi julkaistavaksi tälle sivulle urakoitsijoiden yhteydenottoja varten, lähetä sähköpostia. yhteystieto alhaalla.

Tienhoidon urakoitsijoita

Tarjousta odottavat tiekunnat:

  • Suonojantie: Mika Vuorenmaa, 0407606332, m.vuorenmaa@kolumbus.fi
  • Tirmuntie (1,5km): Timo Leppämäki, tirmuntie@gmail.com

Kunnalta apua mahdollisuuksien mukaan, jos markkinoilla ei ole palvelua saatavissa

Jos markkinoilta on vaikea saada palveluita, voi tiedustella, onko kunnalla mahdollisuutta auttaa rumpujen sulatuksessa, lanauksessa ja höyläyksessä.

Lanauksella tarkoitetaan tien pinnan tasoittamista. Höyläyksessä muokataan tien muotoa reilummin niin, että saadaan sivukaltevuus kuntoon ja reunapalteet poistettua. Tasaus tehdään tien pinnan ollessa kostea. Rankkasateella tietä ei tasata liejuuntumisen estämiseksi. 

Kunta ei voi toimia markkinoilla, joten tiedustelijan on osoitettava, ettei markkinoilta ole saatavissa tarvittavaa palvelua. Tilanteen ollessa tämä, voi kunta harkintansa ja mahdollisuuksiensa mukaisesti auttaa asiassa. Kunta suorittaa töitä normaalien työvuorojen puitteissa ja muu työtilanne huomioiden. Koneiden matka-aika varikolta/varikolle laskutetaan myös tuntilaskutuksen mukaisesti. Töistä perittävät hinnat määräytyvät teknisen lautakunnan päätöksen mukaisesti. Sopimus syntyy vasta, kun kunta soittaa tilaajalle ja varmistetaan, pystyykö kunta vastaamaan tilauksesta. (Tähän vaikuttavat mm. aikataulut ja se, onko tien rungon kuivatus kunnossa.)

Tilauslomakkeelle (sähköinen)

Tilauksen voi tehdä myös paperilomakkeella

Töistä perittävät hinnat teknisen lautakunnan 19.12.2019 § 100 päätöksen mukaisesti:

€ / h (alv 0 %)€ / h (alv 24 %)
Lanaus44,5055,18
Höyläys94,00116,56
Rumpujen sulattaminen
sis. auton + 2 hlöä
103,00127,72