Yksityistiet

Koulutukset yksityisteiden osakkaille

Vuoden 2019 alussa voimaanastuneen yksityistielain myötä kunta voi myöntää avustusta ainoastaan toimiville tiekunnille. Kunta tukee ja opastaa tiekuntia muutosvaiheen yli. Neljäs infotilaisuus järjestetään, kun koronapandemiatilanne sen sallii.

Kuva koulutustilaisuudesta

Perusteet haltuun itse opiskellen!

Kunta järjesti tieisännöitsijä Mika Rahjan Yt Isännöinti Oy:stä kouluttamaan yksityisteiden osakkaita tammikuussa 2019. Tilaisuus videoitiin kokonaisuudessaan ja se soveltuu erinomaisesti itseopiskeluun.

Tiekunnan ja hoitokunnan tehtävät

Maaliskuisen koulutuksen aiheina olivat tiekunnan ja hoitokunnan tehtävät sekä tieyksiköinti. Kouluttajana toimi tieisännöitsijä Mika Rahja Yt Isännöinti Oy:stä. Tilaisuus videoitiin kokonaisuudessaan ja se soveltuu erinomaisesti itseopiskeluun. 

Avustuskelpoisuus, yksiköinti ja tiekunnan vuodenkierto

Kolmannessa koulutuksessa olivat pääosassa tiekunnan avustuskelpoisuuden varmistaminen, yksikkölaskelman perusteet sekä vuosittain muistettavat asiat yksityistien hoidossa ja hallinnoinnissa.

Tilaisuudessa luennoivat tieisännöitsijä Mika Rahja Yt isännöinti Oy:stä ja yksityistieneuvoja Niko Virtanen Nurmijärven kunnasta. Tilaisuus on katsottavissa jälkikäteen kunnan kotisivuilta.