Kunta tiedottaa

Nurmijärven lähilande mahdollistaa omakotitalounelman

Unelma kodista, joka olisi rauhallisessa luonnonläheisessä ympäristössä ja silti kohtuullisen matkan päässä palveluista ja pääkaupunkiseudusta saivat Sirja ja Kimmo Rouhiaisen katseet kääntymään Nurmijärvelle. Aiemmin Espoossa asuneet Rouhiaiset kaipasivat asumiseensa väljyyttä, omaa pihaa ja rauhaa. Perheeseen kuuluu myös 2-vuotias tytär, joten turvallinen ja luonnonläheinen kasvuympäristö sekä tulevaisuudessa sopivan mittainen koulumatka painoivat vaakakupissa.

Rouhiaiset valitsivat lopulta tontin Lepsämän kauniista maalaismaisemista, metsän reunasta, josta avautuu näkymä avaraan ja kumpuilevaan peltomaisemaan. Rouhiaiset toteavat, että Nurmijärveltä valttina on koti rauhalliselta paikalta kauniilla maisemilla, ja silti samalla kohtuullisen matkan päässä palveluista ja koulusta. Nurmijärven vahvuutena on lisäksi vain puolen tunnin työmatkat pääkaupunkiseudulle.

”Meille oli tärkeää, että saimme yhdistettyä nämä asiat. Nurmijärvellä viehättää lisäksi elämän rauhallisempi tempo ja leppoisuus. Tämä on meille juuri sopivan kokoinen kunta”, Rouhiaiset summaavat.

Matka kohti unelmien taloa alkoi maarakennustöillä toukokuussa 2022 ja valmiiseen kotiin Rouhiaiset pääsivät muuttamaan toukokuussa 2023. He rakennuttivat taloaan haastavana aikana, sillä koronapandemia, Ukrainan sota ja sen myötä maailmanlaajuinen materiaalipula toivat omat haasteensa erityisesti aikatauluihin. Rakennuttamisen näkökulmasta kaikki on kuitenkin sujunut jopa odotettua kivuttomammin ja erityistä kiitosta Rouhiaisilta saa yhteistyö Nurmijärven kunnan rakennusvalvonnan ja muiden viranomaisten kanssa:

”Kunnan puolelta on oltu todella avuliaita läpi koko projektin. Rakennusvalvonta ja vesilaitos ja muut viranomaiset kunnassa ovat olleet joustavia ja on tuntunut siltä, että Nurmijärven kunnan ihmiset haluavat auttaa ja varmistaa, että saadaan talo rakennettua mahdollisimman hyvin. Kaikki lupa-asiat ja katselmukset ovat myös sujuneet ilmoitetussa aikataulussa”, Rouhiaiset kiittelevät.

Taloprojekti on loppusuoralla, vaikka piha-alueet ovat vielä kesken ja tämän kesän puhteena on ollut talon maalaaminen. Isoin urakka on kuitenkin takana ja Rouhiaiset ovat tyytyväisiä lopputulokseen:

”Nyt tämä alkaa palkitsemaan, kun kaikki on muotoutumassa valmiiksi. Pihalla on vielä tehtävää, mutta maisemat ovat upeat ja talosta tuli sellainen kuin unelmoitiin. Kyllä tämä on meidän unelmiemme koti”, toteavat Rouhiaiset hymyillen.

Teksti ja kuva: Marjaana Keränen