Kunta tiedottaa

Eläinlääkäreiden yhteisvastaanotolta apua koti- ja hyötyeläimille

Keski-Uudenmaan ympäristökeskuksen eläinlääkäreiden yhteisvastaanotto, joka palvelee myös Nurmijärven asukkaiden koti- ja hyötyeläimiä, on toiminut viime vuoden marraskuusta lähtien. Tuusulassa sijaitseva vastaanotto palvelee alueen asukkaita virka- ja päivystysaikana, sekä huolehtii myös viranomaistehtävistä toimialueellaan.

”Vastaanottotiloissa jokaisella eläinlääkärillä on oma vastaanottohuone. Lisäksi tiloista löytyy mm. leikkaussali ja heräämö. Tilaa on enemmän, laitteet ja välineet ovat pääosin samoja kuin toimiessamme kukin omien kuntiemme tiloissa. Tärkeimmät työkalut ovat kuitenkin omat silmät ja kädet sekä stetoskooppi”, kertoo eläinlääkäri Karita Bergholm.

Yhteisvastaanotolla monia etuja

Eläinlääkäreiden keskinäinen työnjako on aiempaa helpompaa, ja kollegaa pääsee tarvittaessa auttamaan kätevästi. Lisäksi sijaisten saamisen toivotaan helpottuvan. Osaavan henkilökunnan riittävyys on oleellista, palveleehan vastaanotto akuuttitapauksissa ympäri vuorokauden.

”Eläinlääkäreiden arkipäivää ovat esimerkiksi eläinten syömisongelmat, korva- ja ihotulehdukset, sterilisaatiot ja kastraatiot. Työssä pääsee tekemään monipuolisesti kaikkea, niin pienten kuin isojen eläinten kanssa. On hienoa olla mukana esimerkiksi lehmän synnyttäessä. Olen tyytyväinen aina, kun pystyn pelastamaan eläimen tai parantamaan sen”, toteaa Bergholm.

Teksti: Timo Nurmi

Vastaanotto
Majavantie 10, 04320 Tuusula
(käynti Korvenrannantien puolelta) 

Ajanvaraus arkisin
Kello 8–10 puh. 040 314 3524 ja
puh. 040 314 4748.

Kiireellisissä tapauksissa arkisin kello
10–15 eläinlääkärin tavoittaa jättämällä viestin numeroon 040 314 3524.

Eläinlääkäripäivystys
Arkisin kello 15–8 sekä viikonloppuisin ja pyhinä perjantaista kello 15 maanantaihin kello 8 asti puh. 0600 14 241.
Soitathan päivystysnumeroon vain kiireellisissä tapauksissa.