Kunta tiedottaa

Lähde mukaan parantamaan asuinympäristösi siisteyttä SIISTIKSI-siivoustalkoilla!

Siivoustalkoot! Siivous ja talkoot. Monilla ihmisillä mielleyhtymä siivoamisesta on se, että se ei ole hauskaa puuhaa, on sitten kyse kodin tai ympäristön siivoamisesta. Ja talkoot, vain ilmaista työtäkö? Mutta mitä nousee mieleesi siististä asuinympäristöstä? Sellaisessa on ainakin mukava asua, liikkua ja olla.

Yhdessä tekemistä – viihtyvyyden parantamista

Kunta järjestää jo perinteeksi muodostuneet siivoustalkoot 25.9.–29.10.2023, ja tarjoaa siivoajille niin välineitä kuin jätesäkkien kuljetuksen. Mitäpä jos lähtisit tänä vuonna mukaan – työporukalla, naapureiden, perheen tai kavereiden kanssa? Sillä siivoustalkoot ovat monessa mielessä ihan mukavaa ja palkitsevaa puuhaa, sanoo kuntamme siisteyden puolestapuhuja, roskajuoksijana tunnettu Kaisu Paulanto.

”Talkoot ovat kivaa yhdessä tekemistä, mikä lisää yhteenkuuluvuuden tunnetta. Kun kokee kuuluvansa osaksi yhteisöä ja ympäristöä, niin haluaa siitä myös pitää huolta. Siistiä ympäristöä ei myöskään halua sotkea samalla tavalla kuin epäsiistiä ympäristöä”.

”Itseäni palkitsee siisti ympäristö jo sinänsä. Roskien kerääminen on ihan hauskaa puuhaa ja on kiva, kun näkee muidenkin huolehtivan ympäristöstään. Pieni kisailu esimerkiksi kylien välillä voisi kannustaa ihmisiä siisteyden ylläpitämiseen.”

Kunnalta välineet ja jätesäkkien kuljetus

Siivoustalkoille sopivia alueita ovat yleiset viheralueet kuten metsiköt, puistot, tien pientareet ja rannat. Kunta tarjoaa roskasäkit ja hanskat, joita voi hakea kirjastoista talkooaikana. Kirjastoista voi lainata myös roskapihtejä. Jätesäkkien nouto tilataan Lassila & Tikanoja Oy:ltä. Lisätietoa kunnan verkkosivuilta, nurmijarvi.fi/siistiksi.

Siivoustalkoita kannattaa markkinoida myös kunnan tapahtumakalenterissa, ja saada näin lisää ihmisiä mukaan. Enemmän porukkaa – enemmän kerättyjä roskia!

Kunnan ympäristön siisteysasioihin liittyvä viestintä on jatkossa helpompi tunnistaa uudesta Siistiksi-logosta. Logo kuvastaa iloisuudellaan sitä mielihyvää, mitä siisti ympäristö aikaansaa meissä jokaisessa. Tänä syksynä pelataan myös hauskaa roskabingoa Instagramissa – siitä kerromme lisää ennen talkoiden alkamista.

Kuva: Sanna Liimatainen