Kirjasto

Kirjaston palvelut

Nurmijärven kirjastoja ovat pääkirjasto kirkonkylässä, Klaukkalan kirjasto, Rajamäen kirjasto ja kirjastoauto Oiva. Nurmijärven kirjasto kuuluu Ratamo-kirjastoihin yhdessä Hausjärven, Hyvinkään, Lopen ja Riihimäen kirjastojen kanssa.

Kirjastokortti 

Jokaisella lainaajalla on oltava kirjastokortti. Kortti on esitettävä aina aineistoa lainatessa ja tarvittaessa muulloinkin kirjaston palveluja käytettäessä.

Ilmoita osoitteen ja nimen muutokset sekä kortin katoaminen heti kirjastoon, jotta et olisi vastuussa kortin mahdollisesta väärinkäytöstä katoamisen jälkeen.

Uuden kirjastokortin saat mistä tahansa Ratamo-kirjastosta. Ensimmäinen kortti on maksuton, mutta seuraavista korteista peritään kunkin kirjaston mukaiset maksut.

Kirjastokortin tekoon tarvitaan kuvallinen henkilöllisyystodistus. Korttia varten on myös ilmoitettava Suomessa sijaitseva postiosoite. Alle 15-vuotias tarvitsee lisäksi huoltajan takauksen. Yhteisön kirjastokortin saaminen edellyttää vastuuhenkilön nimeämistä.

Voit tulostaa ja täyttää kirjastokorttihakemuksen etukäteen.

Käyttösäännöt

Hankkiessasi kirjastokortin sitoudut noudattamaan Ratamo-kirjastojen käyttösääntöjä.

Laina-ajat ja uusinnat

Laina-aika on miltei kaikella aineistolla 28 päivää. Poikkeuksia ovat:

  • varatuimmat uutuudet 14 päivää
  • pikalainat 7 päivää

Voit uusia lainasi Ratamo-verkkokirjastossa, puhelimitse, sähköpostitse tai missä tahansa Ratamo-kirjastossa.

Ratamo-lainat

Ratamo-lainat ovat Ratamo- ja Kirkes-kirjastojen välisiä lainoja. Voit varata Ratamo-kirjastojen aineistoa verkkokirjastossa, sähköpostitse tai paikan päällä kirjaston asiakaspalvelutiskiltä. Kirkes-kirjastojen aineisto tilataan kaukopalvelulomakkeella. Ratamo-lainan hinta on 2€/kpl.

Jos et löydä etsimääsi aineistoa Ratamo-kirjastoista, voit tilata sen kaukopalvelun kautta.

Usein kysytyt kysymykset