Klaukkalan kirjaston näyttelytilat

Näyttelyseinä Tyyne

Näyttelyseinä Tyyne on vuonna 2023 avattu Klaukkalan kirjaston näyttelytila, joka kutsuu luokseen taiteen harrastajia. Näyttelyseinää voivat varata itselleen esimerkiksi paikalliset koulut ja päiväkodit sekä myös harrastelijat, jotka haluavat esitellä teoksiaan ja taideharrastustaan. Näyttelyseinä on saanut nimensä Nurmijärven kantakirjaston ensimmäisen naispuolisen kirjastonhoitajan Tyyne Leivon mukaan.

Näyttelyajan hakeminen

Näyttelyaikaa voi hakea lähettämällä sähköpostia osoitteeseen: klaukkala.kirjasto@nurmijarvi.fi. Kerrothan viestissäsi lyhyesti itsestäsi ja siitä, millaisia teoksia olisit laittamassa näyttelyseinälle esiin. Voit liittää viestiin myös kuvia.

Näyttelytila

Näyttelytila Tyyne on Klaukkalan kirjaston lehtisalissa sijaitseva näyttelyseinä. Näyttelyseinän leveys on 4,60 m. Ripustussysteeminä on koukulliset, irrotettavat ripustuslangat, jotka ovat kiinni kiinnitysrimassa noin 2,60 m korkeudessa. Seinään ei saa lyödä nauloja eikä teoksia saa kiinnittää seinään teipillä tai sinitarralla.

Näyttelytoiminnan periaatteet

Näyttelytoiminnassamme pyrimme monipuolisuuteen ja laaja-alaisuuteen. Näyttelyiden tulee olla hyvän maun mukaisia, eivätkä ne saa sisältää syrjiviä tai loukkaavia aineksia mitään ihmisryhmää kohtaan.
Näyttelyt ovat esillä kuukauden kerrallaan. Näyttelyseinän varaus ja käyttö on ilmaista. Alaikäiset voivat varata näyttelyseinän käyttöönsä huoltajan suostumuksella.

Näyttelyn pystytys ja purkaminen

Taiteilijat vastaavat itse näyttelyn pystyttämisestä ja purkamisesta, henkilökunta kuitenkin auttaa tarvittaessa. Kirjaston normaali toiminta ei saa häiriintyä tai vaikeutua näyttelyn johdosta.

Vastuu ja tekijänoikeudet

Kirjasto ei vastaa näyttelyssä esillä olevien teosten turvallisuudesta näyttelyn eikä kuljetusten aikana. Taiteilija on vastuussa näyttelyrakenteille tai näytteillä oleville teoksille tapahtuneista vahingoista. Tilassa on videovalvonta.

Taiteilija vastaa myös näyttelyyn liittyvistä tekijänoikeuksista.