Kirjaston palvelut

Celia-äänikirjat lukemisesteisille

Celia tarjoaa kirjoja kaikille, joille tavallisen kirjan lukeminen on lukivaikeuden, näön heikentymisen, vamman tai muun vastaavan syyn vuoksi vaikeaa. Celia tuottaa vuosittain saavutettavaan muotoon eli mm. äänikirjoiksi noin 30% kaikesta Suomessa julkaistusta kauno- ja tietokirjallisuudesta.

Celian maksuttomaan Celianet-äänikirjapalvelun käyttäjäksi voi liittyä kirjastossa.

Celiaan rekisteröityminen

  1. Varaa aika pääkirjastosta tai Klaukkalan kirjastosta Celian äänikirjapalveluun rekisteröitymistä varten. Kirjastojen yhteystiedot löydät yhteystiedot-sivulta. Jos et voi tulla itse kirjastoon, voit valtuuttaa toisen henkilön tekemään tunnuksen puolestasi.
    Linkki valtakirjaan
  2. Kirjastossa täytetään hakemus, jossa lukemisen este tulee käydä ilmi. Samalla kirjaston henkilökunta kertoo Celian äänikirjojen käytöstä ja palvelun käyttöehdoista, sekä myöntää tunnukset palvelun käyttöön. Kirjallista todistusta lukemisesteestä ei kysytä.
  3. Saat sähköpostiisi Celianet-verkkopalvelun tunnukset sekä Pratsam Reader -kuuntelusovelluksen aloitustunnukset.
  4. Celianet-verkkopalvelussa voi lainata, ladata ja kuunnella äänikirjoja verkon kautta. Mobiililaitteiden käyttäjille on lisäksi maksuton Pratsam Reader -kuuntelusovellus, jolla voi kuunnella Celian äänikirjoja.

Kirjastossa on myös lainattavissa Celian CD-äänikirjoja. Äänikirjat ovat MP3-muodossa ja niitä voi kuunnella soittimella, joka toistaa MP3-levyjä. Äänikirjat löytyvät verkkokirjastosta hakusanalla Celia. Celian äänikirjoja ei voi varata.