Kirjaston palvelut

Aineistot ja kokoelmat

Nurmijärven kirjastoista löydät ajantasaisen kokoelman maailmankirjallisuuden klassikoista nykykirjallisuuteen ja tietokirjoihin. Kirjojen lisäksi kirjastosta löytyy mm. äänikirjoja, elokuvia, musiikkia, nuotteja, konsolipelejä ja lautapelejä.

Hankintaehdotus

Eikö kirjastossa ole haluamaasi aineistoa? Tee kirjastolle hankintaehdotus.

Aikakaus- ja sanomalehdet 

Aikakauslehtien laina-aika on neljä viikkoa. Uusinta numeroa ei lainata.

E-aineistot

E-aineistovalikoimiin kuuluu e-kirjoja ja e-äänikirjoja, elokuvia, soitonopetuskursseja, musiikkia sekä paikallis-, maakunta- ja aikakauslehtiä.

Aleksis Kivi -kokoelma 

Nurmijärven kirjaston Aleksis Kivi -kokoelmaan on kerätty Kiven tuotanto ensipainoksista alkaen ja kaikki teoksista vuosien varrella ilmestyneet erilaiset laitokset.

Suomenkielinen kokoelma on melko täydellinen, vain Seitsemän veljeksen vihkopainosta vuodelta 1870 ei ole onnistuttu hankkimaan.

Kokoelmaan kuuluvat myös Kiven teosten käännökset, mutta niiden osalta kokoelma ei ole kattava, koska 1900-luvun alkupuolella ilmestyneitä käännöksiä ei ole enää saatavissa. Kiven teosten lisäksi kokoelmaan kuuluu merkittävä määrä Kivi-tutkimuksia ja elämäkertoja, artikkeleita, mitaleita ja Kivestä tehtyjä muotokuvia sekä pienoisveistoksia.

Nurmijärvi-kokoelma

Pääkirjaston käsikirjastossa sijaitsevassa Nurmijärvi-kokoelmassa on Nurmijärveä ja nurmijärveläisiä käsittelevää, nurmijärveläisten kirjoittamaa kirjallisuutta sekä muuta kotiseutuaineistoa, johon voi tutustua paikan päällä. Kokoelman kirjat eivät ole lainattavissa.