Kirjaston palvelut

Palvelut maahanmuuttajille

Kirjastossa voi lukea lehtiä, käyttää tietokoneita, lainata mm. kirjoja ja elokuvia, osallistua tapahtumiin ja viettää aikaa. Lainaamiseen tarvitset kirjastokortin. Kirjaston käyttö on ilmaista. Kirjaston henkilökunnalta voi kysyä tietoa ja apua.

Kirjasto tarjoaa maahanmuuttajille

  • kirjaston tilojen ja toiminnan esittelyä
  • tiloja esim. kielikahvilan kokoontumiseen
  • kirjoja ja muuta aineistoa eri kielillä

Nurmijärven kirjastojen maahanmuuttajille suunnattuja palveluja koordinoi kirjastonhoitaja Katja Korkeila.

katja.korkeila(at)nurmijarvi.fi

puh. 040 317 2550

Esittely- ja tilojen varausasioissa voit ottaa yhteyttä suoraan lähikirjastoosi.

Tietoa kirjastosta eri kielillä

Monikielinen kirjasto

Monikielisen kirjaston valikoimiin kuuluu aineistoa lapsille, nuorille ja aikuisille noin 80 kielellä. Valtaosa Monikielisen kirjaston aineistosta on kirjoja, mutta kokoelmista löytyy myös musiikkia, elokuvia ja aikakausilehtiä.

Nurmijärven kirjasto voi tilata aineistoa Monikielisestä kirjastosta asiakkaiden toiveiden mukaan. Aineistoa voi lainata, varata ja palauttaa samalla tavalla kuin muutakin Nurmijärven kirjaston aineistoa. Kysy lisää lähikirjastostasi!

Monikielisen kirjaston esittelyvideo

Venäjänkielinen kirjasto

Venäjänkielinen kirjasto lähettää maksutta aineistoaan pääkaupunkiseudun ulkopuolella asuville. Laina-aika on 6 viikkoa.

Kokoelmassa on venäjänkielisiä kirjoja, e-kirjoja, elokuvia, äänikirjoja, sekä aikakausilehtiä. Kokoelmaa voi selata pääkaupunkiseudun kirjastojen HelMet-aineistohaussa, ja teoksia voi etsiä sekä kyrillisin että latinalaisin kirjaimin.

Nurmijärvellä voit ilmoittautua Venäjänkielisen kirjaston asiakkaaksi pääkirjastossa, Klaukkalan ja Rajamäen kirjastossa sekä kirjastoautossa. Ilmoittautumisen yhteydessä näytetään henkilöllisyystodistus. Samalla allekirjoitetaan valtuutus, joka oikeuttaa Venäjänkielisen kirjaston käyttämään asiakkaan kirjastokortin numeroa, kun halutut teokset lainataan asiakkaalle.

Tarkemmat ohjeet ja ilmoittautumislomake Venäjänkielisen kirjaston sivuilla suomeksi ja venäjäksi.