Tervetuloa kirjastoon!

Varaaminen verkkokirjastossa

Aineiston varaaminen Ratamo verkkokirjastossa

https://www.ratamo.verkkokirjasto.fi

Voit varata aineistoa verkkokirjastossa, jos sinulla on Ratamo-kirjastojen kirjastokortti ja pin-koodi. Pin-koodin saat kirjaston asiakaspalvelusta tai itse verkkokirjaston kautta, jos asiakastietoihisi on lisätty sähköpostiosoite. Paina tällöin kirjautumiskentän alta ”Unohditko PIN-koodisi”-linkkiä.

Voit varata aineistoa myös soittamalla tai lähettämällä sähköpostia kirjastoon kirjasto(at)nurmijarvi.fi

Normaalivaraus

Normaalivaraus kohdistuu noutopaikaksi valitsemasi kunnan kirjaston aineistoon. Varaus noudetaan siitä kirjastosta, jonka valitsee noutopaikaksi.
Normaalivaraukset ovat maksuttomia. Noutamatta jäävästä normaalivarauksesta maksu on kuitenkin 1 € / kpl. Maksu ei koske lasten- ja nuortenosastojen aineistoja.

Seutuvaraus

Seutuvaraus kohdistuu niiden Ratamo-kirjastojen kokoelmiin, joissa teosta on. Seutuvaraus maksaa 2 € / kpl. Maksu menee myös noutamattomasta varauksesta.

Näin varaat

Voit varata aineistoa verkkokirjastossa, kun olet kirjautunut sisään.

  1. Tee haku ja siirry hakutuloksesta teoksen tietoihin klikkaamalla teoksen nimeä tai saatavuustekstiä.
  2. Varaus kohdistuu siihen teokseen, jonka teostiedot ovat avoinna, ei kuvakkeiden esittämiin muihin painoksiin. Valitse huolellisesti se painos tai aineistolaji, johon haluat varauksesi kohdistuvan.
  3. Klikkaa teostiedot-sivulla Varaa-painiketta.
  4. Valitse teetkö normaalin varauksen vai seutuvarauksen.
  5. Valitse noutopaikkaan kunta ja toimipaikka, josta haluat varauksen noutaa.
  6. Klikkaa Tallenna.

Varausten noutoilmoitukset

Varauksen noutoilmoituksen tavaksi voi valita sähköpostin, tekstiviestin tai kirjeen. Noutoilmoitukset ovat maksuttomia. Noutoilmoitusviesteihin ei voi vastata, vaan tarvittaessa ota yhteyttä kirjastoon.Voit muuttaa noutoilmoitusten lähettämistapaa kirjastojen asiakaspalvelussa tai verkkokirjastossa Tietoni-sivulla viestiasetukset kohdassa.

Varauksen noutaminen

Noutoilmoituksesta näkyy varauksen noutopaikka, varauksen viimeinen noutopäivä ja noutonumero. Nämä tiedot voit tarkistaa myös Varaukseni-sivulta (Tila: noudettavissa). Nurmijärvellä löydät varauksesi noutonumeron perusteella itsepalvelunoutohyllystä.