Kirjaston palvelut

Varaaminen verkkokirjastossa

Aineiston varaaminen Ratamo verkkokirjastossa

https://ratamo.finna.fi/

Voit varata aineistoa verkkokirjastossa, jos sinulla on Ratamo-kirjastojen kirjastokortti ja pin-koodi. Pin-koodin saat kirjaston asiakaspalvelusta. Voit varata aineistoa myös soittamalla tai lähettämällä sähköpostia kirjastoon kirjasto(at)nurmijarvi.fi

Varaus

Tavallinen varaus kohdistuu noutopaikaksi valitsemasi kunnan kirjaston aineistoon. Varaus noudetaan siitä kirjastosta, jonka valitsee noutopaikaksi.

Tavalliset varaukset ovat maksuttomia. Noutamatta jäävästä varauksesta maksu on kuitenkin 1 € / kpl. Maksu ei koske lasten- ja nuortenosastojen aineistoja.

Seutuvaraus

Seutuvaraus kohdistuu niiden Ratamo-kirjastojen kokoelmiin, joissa teosta on. Seutuvaraus maksaa 2 € / kpl. Maksu menee myös noutamattomasta varauksesta.

Näin varaat

Voit varata aineistoa verkkokirjastossa, kun olet kirjautunut sisään.

  1. Tee haku ja klikkaa haluamasi teoksen kohdalla olevaa Varaa teos -painiketta.
  2. Valitse teetkö normaalin varauksen vai seutuvarauksen.
  3. Valitse noutopaikaksi se kirjasto, josta haluat varauksen noutaa.
  4. Klikkaa Tee varaus.

Varausten noutoilmoitukset

Varauksen noutoilmoituksen tavaksi voi valita sähköpostin, tekstiviestin tai kirjeen. Noutoilmoitukset ovat maksuttomia. Noutoilmoitusviesteihin ei voi vastata. Jos sinulla on kysyttävää, ota yhteyttä kirjastoon. Voit muuttaa noutoilmoitusten lähettämistapaa kirjastojen asiakaspalvelussa tai verkkokirjastossa Omat tiedot -sivulla, Muuta viestiasetuksia -kohdassa.

Varauksen noutaminen

Noutoilmoituksesta näkyy varauksen noutopaikka, varauksen viimeinen noutopäivä ja noutonumero. Nämä tiedot voit tarkistaa myös Varaukset-sivulta (Tila: noudettavissa). Nurmijärvellä löydät varauksesi noutonumeron perusteella itsepalvelunoutohyllystä.