Tervetuloa kirjastoon!

Kaukopalvelu

Kaukopalvelu on kirjastojen välistä lainaus- ja jäljennepalvelutoimintaa. Kaukolainaksi voi tilata sellaista aineistoa, jota ei ole Ratamo-kirjastoissa. Kaukopalvelun kautta voit tilata mm. kirjoja, äänitteitä, mikrofilmejä. Lehdet pyydetään joko kokonaisena tai artikkeleiden kopioina. 

Kuka voi kaukolainata?

Kaukolainaaminen edellyttää kirjaston asiakkuutta ja voimassa olevaa lainausoikeutta.

Kuinka tilaan kaukolainan?

Kaukolainapyynnön voi jättää kaikkiin Nurmijärven kirjastoihin paperilomakkeella, nettilomakkeella tai sähköpostitse. Pyyntöön on laitettava mistä toimipisteestä kaukolaina noudetaan (pääkirjasto, Klaukkalan kirjasto, Rajamäen kirjasto tai kirjastoauto). Tee kaukolaina tilaus hyvissä ajoin ennen tarvetta.

Mitä kaukolaina maksaa ja kuinka lainan kanssa toimitaan?

  • Kaukopalvelutilaus maksaa 7€/laina. Kirkes-kirjastoista tilattaessa varausmaksu on 2€. Paperikopioista peritään lähettävän kirjaston määräämä hinta. Ulkomailta tilatusta aineistosta veloitetaan toteutuvien kustannusten mukaan.
  • Kaukolainat noudetaan, palautetaan ja uusitaan asiakkaan oman lähikirjaston kautta.
  • Kaukolainoissa noudatetaan lähettävän kirjaston antamia laina-aikoja ja muita ehtoja (esim. jos lainaa saa lukea vain kirjaston tiloissa).
  • Kaukolainat eivät uusiudu automaattisesti uusiessasi muita lainojasi. Laina-ajan jatkamista voi tarvittaessa tiedustella kirjastostasi ennen eräpäivää sähköpostitse.

Yhteystiedot ja kaukopalvelupyyntölomakkeet

Pääkirjasto, Rajamäen kirjasto, kirjastoauto Oiva 
kaukopalvelu(at)nurmijarvi.fi
puh. 040 317 2500

Klaukkalan kirjasto
kaukopalvelu.klaukkala(at)nurmijarvi.fi
puh. 040 317 2550