Kirjaston palvelut

Kaukopalvelu

Kaukopalvelu on kirjastojen välistä lainaus- ja jäljennepalvelutoimintaa. Kaukolainaksi voi tilata sellaista aineistoa, jota ei ole Ratamo-kirjastoissa. Kaukopalvelun kautta voi tilata mm. kirjoja, äänitteitä ja lehtiä. Lehdet pyydetään joko kokonaisena tai artikkeleiden kopioina.

  • Kaukopalvelutilaus maksaa 7€/laina. Kirkes-kirjastoista tilattaessa varausmaksu on 2€. Paperikopioista peritään lähettävän kirjaston määräämä hinta, kuitenkin vähintään 0,20€/sivu. Ulkomailta tilatusta aineistosta veloitetaan toteutuvien kustannusten mukaan.
  • Kaukolainaaminen edellyttää kirjaston asiakkuutta ja voimassa olevaa lainausoikeutta.
  • Kaukolainat noudetaan, palautetaan ja uusitaan asiakkaan oman lähikirjaston kautta.
  • Kaukolainoissa noudatetaan lähettävän kirjaston antamia laina-aikoja ja muita ehtoja (esim. jos lainaa saa lukea vain kirjaston tiloissa).
  • Kaukolainat eivät uusiudu automaattisesti uusiessasi muita lainojasi. Laina-ajan jatkamista voi tarvittaessa tiedustella kirjastostasi ennen eräpäivää sähköpostitse.

Kuinka tilaan kaukolainan?

Kaukolainapyynnön voi jättää kaikkiin Nurmijärven kirjastoihin paperilomakkeella, nettilomakkeella tai sähköpostitse. Pyyntöön on laitettava mistä toimipisteestä kaukolaina noudetaan (pääkirjasto, Klaukkalan kirjasto, Rajamäen kirjasto tai kirjastoauto). Tee kaukolainatilaus hyvissä ajoin ennen tarvetta.

Pääkirjasto, Rajamäen kirjasto, kirjastoauto Oiva 
kaukopalvelu(at)nurmijarvi.fi
puh. 040 317 2500

Klaukkalan kirjasto
kaukopalvelu.klaukkala(at)nurmijarvi.fi
puh. 040 317 2550