Kunta tiedottaa

Nurmijärven varhais­kasvatuksessa on tarjolla eri vaihtoehtoja perheiden varhaiskasvatuksen tarpeisiin

Lapsen tarvitessa kokopäiväistä varhaiskasvatusta on valittavana kunnalliset ja yksityiset päiväkodit sekä perhepäivähoito. Varhaiskasvatuspaikkoihin tulee hakea hyvissä ajoin, viimeistään neljä kuukautta ennen tarpeen alkua.

Kunnallisiin varhaiskasvatuspaikkoihin haetaan sähköisellä varhaiskasvatushakemuksella. Hakemukseen voi laittaa kaksi toiveyksikköä, joista paikkaa toivotaan. Varhaiskasvatuksen palveluohjaus on yhteydessä huoltajiin viimeistään kuukautta ennen ilmoitettua aloituspäivää ja käy keskustelua, onko huoltajien toivomassa yksikössä tilaa ja mitä muita vaihtoehtoja olisi tarvittaessa tarjolla.

Nurmijärvellä varhaiskasvatusta on saatavilla myös yksityisissä päiväkodeissa ja perhepäivähoidossa. Näihin haku tapahtuu olemalla suoraan yhteydessä palveluntuottajiin. Kaikki yksityiset päiväkodit ovat Nurmijärvellä palvelusetelipäiväkoteja, jolloin varhaiskasvatuksen asiakasmaksu on samansuuruinen kuin kunnallisessa varhaiskasvatuksessa. Yksityisten päiväkotien ja perhepäivähoidon yhteystiedot löytyvät kunnan kotisivulta.

Avoimen varhaiskasvatuksen toimintoja ovat kerhot päätaajamissa ja kohtaamispaikka Suopolun tupa Klaukkalassa, Maaniitun leikkipuisto Kirkonkylässä sekä avoin päiväkoti Rajamäellä.

Jos varhaiskasvatukseen haku on ajankohtaista, kannattaa ottaa yhteyttä varhaiskasvatuksen palveluohjaukseen, josta on saatavilla tietoa eri mahdollisuuksista.

Varhaiskasvatuksen ja esiopetuksen keskitetty palveluohjaus puh. 040 317 2610