Kunta tiedottaa

Kunnan uusi matkailu­koordinaattori kannustaa nurmijärveläisiä kunnallisylpeyteen

Nurmijärven kunnan matkailukoordinaattorina on aloittanut maaliskuun alussa Riika-Maria Hytti. Hänen työhönsä kuuluu kunnan matkailun kehittäminen kokonaisvaltaisesti ja yhteistyö yritysten ja yhdistysten kanssa esimerkiksi kulttuurin, matkailun ja tapahtumatuotannon saralla. Matkailukoordinaattorin tehtävänä on muun muassa kunnan matkailun brändistrategian kehittäminen, hankerahoituksen hakeminen sekä matkailupalveluiden näkyvyyden tehostaminen.

Matkailusta, kulttuurista ja metsistä innostuva Riika-Maria näkee Nurmijärven matkailussa paljon potentiaalia, ja hän onkin laittanut heti hihat heilumaan. Parhaillaan kunnassa on työn alla matkailuohjelma, ja Riika-Maria on ehtinyt perustaa jo matkailuviestinnän edistämiseksi Instagramiin virallisen Visit Nurmijärvi -tilin, jossa nostetaan esillä potentiaalisen matkailijan kannalta mielenkiintoisia kohteita.

Avainasemassa matkailun kehittämiseksi on Riika-Marian mukaan tässä vaiheessa kuitenkin visiotyö.
”On tärkeää miettiä ja määritellä, mitkä ovat matkailun kehittämisen päämäärät ja mitä kuntamatkailulla halutaan saavuttaa. Samalla on mietittävä realistiset aikataulut ja resurssit tavoitteiden toteuttamiseen. Toiveissani on, että tulevaisuudessa Nurmijärvi on matkailijoiden mielessä moderni ja mielenkiintoinen lähilande, jossa upeat luontokohteet ovat lähellä ja saavutettavissa riittävän helposti.

Luontokohteet matkailuvalttina
Riika-Marian mukaan Nurmijärven ehdottomia matkailuvaltteja ovat luontokohteet, joita löytyy kunnan alueelta paljon.

”Sääksi ja sen ranta-alueet ovat upeita, ja niitä kannattaa kehittää entistä vetovoimaisemmiksi. Lisäksi Nurmijärveltä löytyy kiinnostavia, historiallisia ja kansallisromanttisiakin kohteita kuten Rajamäen alue ja sieltä löytyvä Ryypin tehdasalue ja tykkitornit.”

Riika-Maria näkee Nurmijärven lähilanden houkuttelevan erityisesti kotimaisia maaseutumatkailijoita, joita kiinnostaa luontokohteiden lisäksi kulttuuritapahtumat, mutta samalla hän näkee potentiaalia myös kansainvälisissä vieraissa. Nurmijärvi on lähellä pääkaupunkiseutua ja täällä on helppoa vierailla päiväseltään. Riika-Marian toiveissa kuitenkin on saada ulkomaisetkin vieraat viipymään kunnassa pidempään, mutta se vaati markkinoinnin lisäksi myös majoituksen ja muun palveluverkoston kehittämistä yhteistyössä yritysten kanssa.

Lisäksi paikallisia Riika-Maria kannustaa katsomaan omaa kuntaansa välillä myös turistin silmin.
”Oman kunnan alueella saattaa olla paljon nähtävyyksiä, joiden olemassaolon tietää, mutta joissa ei ole tullut käytyä. Nurmijärvellä on mielettömän upeita luontokohteita eli ei tarvitse välttämättä lähteä Torronsuolle vaan voi lähteä Isosuolle Klaukkalaan nauttimaan metsän tuoksusta tai Yyterin sijasta Sääksiin. Nurmijärveen voi hyvällä syyllä suhtautua kunnallisylpeydellä!”, rohkaisee Riika-Maria Hytti.