Kunta tiedottaa

Ilmoittautuminen työpajoihin alkanut

Klaukkalan alikulkuun toteutetaan isokokoinen katutaideteos

Nurmijärveläiset nuoret saavat mahdollisuuden maalata Klaukkalantien alittavaan alikulkutunneliin suuren graffitin maalausprojektissa, jonka vetää katutaiteeseen erikoistunut Helsinki Urban Art -yhdistys.

Projekti alkaa Monikossa järjestettävillä työpajoilla, joiden aikana osallistujat suunnittelevat teoksen ja valmistelevat sen maalaamista tekemällä luonnoksen ja sapluunoita.

Teos toteutetaan kahden päivän aikana alikulkutunnelilla järjestettävissä ohjatuissa maalauspajoissa, joiden aikana osallistujat saavat ammattiohjaajilta opastusta spraymaalien käyttämisessä.

Valmistelevat työpajat pidetään Monikossa 15.–16.5. ja tunnelin maalaus toteutetaan keskiviikkona 17.5. sekä torstaina 18.5. Osallistuminen on maksutonta eikä vaadi aikaisempaa kokemusta graffitin tekemisestä. Pajat on suunnattu yli 13-vuotiaille.

Merkittävimmän roolin tunnelin maalaamisessa saavat paikalliset nuoret, jotka pääsevät projektin myötä vaikuttamaan lähiympäristönsä ilmeeseen.

Synkän oloinen alikulkutunneli on monen klaukkalalaisen kävely- ja pyöräilyreitin varrella. Maalaushankkeen toivotaan tuovan piristystä ja väriä sen betoninharmaisiin seinämiin.

Ilmoittautumiset monikon nuorisotilalle tai puh. 040 317 2576. 
Lisätietoa: linda.kindt(at)nurmijarvi.fi

Helsinki Urban Artin edustajat kävivät tutustumassa maalattavaan alikulkutunneliin.