Kunta tiedottaa

Kesäkivaa lapsille ja nuorille

Leikkipuistot
Varhaiskasvatus tarjoaa avointa varhaiskasvatusta kaikissa päätaajamissa lähes ympäri vuoden. Rajamäen avoin päiväkoti ja perhekeskus Suopolun tupa ovat avoinna kesällä juhannukseen asti ja Maaniitun leikkipuisto on auki koko kesän.

Maaniitun leikkipuistossa on mukavaa tekemistä läpi kesän. Kesätoiminnot ovat pääsääntöisesti ulkona tehtäviä mukavia kesäpuuhia, joihin alle kouluikäiset lapset osallistuvat omien aikuistensa kanssa. Paikalla on päivisin ohjaaja, joka ideoi ja osallistuu tekemisiin muiden mukana.

Kesäpuuhana on ollut esim. liikennepuisto, liikunnallisia pelejä ja yhteisleikkejä, lautapelejä, musiikkihetkiä ja vilttikirppis. Jokakesäisenä perinteenä on ollut lisäksi juhannusjuhlat. Tarjolla on siis mukavaa tekemistä kodin lähellä ja mahdollisuus tutustua muihin perheisiin. Paikalle voi tulla myös leikkimään ja tapaamaan tuttuja ilman aktiviteetteihin osallistumista.

Maaniitun leikkipuiston, Rajamäen avoimen päiväkodin ja Suopolun tuvan kesän viikko-ohjelmat löytyvät parhaiten toimipisteiden sometileiltä, jotka kannattaa ottaa seurantaan.

Nuorille ja nuorille aikuisille

Nuorisotilojen maksutonta kesätoimintaa
Nurmijärven kaikilla nuorisotiloilla on tarjolla kesällä monipuolisesti erilaista toimintaa ja harrastuksia 10–17- vuotiaille lapsille ja nuorille. Luvassa on muun muassa teemakerhoja, retkiä, avoimia iltoja sekä tapahtumia. Nuorilla on mahdollisuus päästä myös itse suunnittelemaan toimintaa. Kaikki toiminta on maksutonta, päihteetöntä ja avointa kaikille 8–17-vuotiaille nuorille.

Nuoria aikuisia palvelee etsivä nuorisotyö, Ohjaamo ja Ohjaamopaku.

Parhaiten tietoa toiminnasta saat ottamalla seurantaan nuorisopalveluiden somekanavat.

Ohjaamo
Ohjaamo tarjoaa tieto- ja neuvontapalvelua 16–29-vuotiaille nuorille. Ohjaamossa palvelee moniammatillinen verkosto ja käymään voi tulla minkä tahansa asian kanssa, ilman ajanvarausta. Myös Ohjaamopaku on liikkeellä. Tarkemmat tiedot ohjaamo@nurmijarvi.fi.

Nuorten työpaja
Nuorten työpaja on kesätauolla
3.7.-6.8.2023. Toimintaan voi hakeutua kuitenkin mukaan 29.6.2023 saakka. Uusia nuoria otetaan pajalle 7.8.2022 alkaen.

Sääksi
Sääksin uimarannalla voit bongata auringonpalvojia ja nuoria kesätyöntekijöitä klo 11–19. Sääksin kahvilassa sinua palvelevat nurmijärveläiset nuoret. Sääksi avataan 3.6.2023.

Tiira
Tiiran rantakioski avaa ovensa 3.6.2023. Kioski on avoinna päivittäin klo 11–19 säävarauksella. Kioski on avoinna säiden mukaan elokuun puoliväliin saakka.

Kirjastot
Pääkirjasto järjestää lapsille ja nuorille mukavaa kesätekemistä heti lomien alkuun. Luvassa on muun muassa erilaisia pajoja, askartelua ja elokuvanäytös.

Kirjastossa pidetään kesäkerhoa pienille alakoululaisille 5.–9.6. iltapäivisin kello 13.30–15. Kerhossa puuhaillaan päivittäin vaihtuvalla teemalla. Supersankaripajassa kokeillaan sanataidetta rennolla otteella ja luodaan oma supersankarihahmo. Potter-iltapäivässä askarrellaan taikasauvoja ja tupamerkkejä ja pidetään mahdollisesti myös leikkimieliset turnajaiset. Yksi iltapäivä on omistettu Soturikissoille. Kerholaiset saavat omat kissanimet ja pääsevät tekemään Soturikissa-pinssejä. Perjantaina kirjasto tarjoaa lapsille kesäisen elokuvanäytöksen leffaherkkuineen.

Lasten kesäkerho on suunnattu vuonna 2013–2015 syntyneille alakoululaisille. Varaa lapsen kerhopaikka ennakkoon pääkirjastosta 15.5. alkaen.

Yli 10-vuotiaille on tarjolla tekemistä 13.–15.6. iltapäivisin kello 13.30–15. Teemat vaihtuvat päivittäin. Luvassa on ainakin rento sarjakuvapaja, jossa piirretään ja tutustutaan sarjakuvaan. Yksi iltapäivä on omistettu peleille ja pelaamiselle.

Myös nuorten iltapäiviin ilmoittaudutaan etukäteen 15.5. alkaen. Ohjelma tarkentuu vielä lähempänä ajankohtaa.