Kirjaston palveluja

Nurmijärven kirjastoista löydät ajantasaisen kokoelman maailmankirjallisuuden klassikoista nykykirjallisuuteen ja tietokirjoihin. Kirjojen lisäksi kirjastosta löytyy mm. äänikirjoja, elokuvia, musiikkia, nuotteja, sanomalehtiä, konsolipelejä ja lautapelejä. Kirjaston henkilökunta auttaa mielellään tiedon ja aineiston etsimisessä.

Kaipaatko uutta lukemista? Kirjaston henkilökunta suosittelee juuri sinua kiinnostavaa kirjallisuutta. Käytössäsi ovat myös lukuoppaat, jotka kokoavat omien toiveidesi mukaisen 20-30 kirjan suosituslistan.

Linkki lukuopastuksen sivuille

Eikö tietoa löydy? Tiedonhakupyyntöjä voi tehdä paikanpäällä kirjastossa, sähköpostitse tai Kysy kirjastonhoitajalta-palvelun kautta.Voit myös tehdä hakuja Ratamo-verkkokirjastossa.

Linkki Kysy kirjastonhoitajalta -sivuille

Kirjat kotiin kannettuna? Kotipalvelun kautta voit tilata kirjoja kotiin kannettuna. Kotipalvelu on tarkoitettu niille nurmijärveläisille, jotka eivät itse pääse kirjastoon ja joilla ei ole perheenjäseniä tai muita läheisiä hoitamassa kirjastoasioita.

Linkki kotipalvelun sivuille

Lukivaikeuksia? Kirjaston kautta voi myös saada tunnukset Celian äänikirjapalveluun. Celia tarjoaa kirjoja kaikille, joille kirjan lukeminen on lukivaikeuden, näön heikentymisen, vamman tai muun vastaavan syyn vuoksi vaikeaa.

Lue lisää Celiasta

  

Ratamo-lainat, Kirkes-lainat ja kaukopalvelu

Nurmijärven kirjaston aineiston lisäksi aineistoa voi varata Ratamo- ja Kirkes-kirjastoista.

Ratamo-lainat ovat Ratamo-kirjastojen välisiä lainoja. Nurmijärven kirjaston lisäksi Ratamo-kirjastoihin kuuluu Hausjärvi, Hyvinkää, Riihimäki ja Loppi. Voit varata aineistoa missä tahansa Ratamo-kirjastossa tai verkkokirjaston kautta. Ratamo-lainan hinta on 2€.

Kirkes-lainat: Kirkes-kirjastoja ovat Järvenpää, Kerava, Mäntsälä ja Tuusula. Kirkes-varauksen hinta on 2€. Kirkes-lainoja voit pyytää suoraan omasta kirjastosta tai kaukopalvelun kautta. Laina ei näy omissa lainoissa.

Kaukopalvelun kautta voi tilata sellaista aineistoa, jota ei ole Ratamo-kirjastojen kokoelmissa. Kaukolainaksi voi tilata kaikkea aineistoa, mm. kirjoja, äänitteitä ja mikrofilmejä.

Linkki kaukopalvelun sivuille

  

Kuntatieto

Kunnan tiedotuspiste sisältää

  • kunnanvaltuuston ja -hallituksen esityslistat ja pöytäkirjat ja kunnallisten lautakuntien pöytäkirjat
  • kuntasuunnitelmat
  • talousarviot
  • kunnalliset kuulutukset
  • tarjouspyynnöt
  • tietoa Nurmijärven kunnasta.

  

Taidenäyttelyt

Galleria Ville pääkirjastossa

Muunneltava taidenäyttelytila.
Taidenäyttelyt puh. 040 317 2506

Galleria Villen sivut

 

Galleria Toivo Klaukkalan kirjastossa

Taidenäyttelytila.

Galleria Toivon sivut

  

Varattavat tilat ja palvelut

Kirjastot tarjoavat varattavia tiloja erityisesti yhdistyksille ja järjestöille.

Katso tästä varattavien tilojen tiedot