Ajankohtaista

Kirjasto, Tapahtumat

Kirjastoissa tapahtuu 18.–31.3.24

15.3.2024

Kirjastojen maaliskuussa nautitaan keväästä runojen ja musiikin muodossa. Lapsille on luvassa muun muassa musiikkiteatteria ja elokuvaa. 

Aikuiseen makuun

Klaukkalan kirjaston kirjapiirissä keskustellaan 18. maaliskuuta kello 18 Hernán Díazin kirjasta Luotto. Kirjapiirin vetäjinä toimivat Seija Mauro ja Anna-Kaisa Laakso. 

Digikahvilassa on tarjolla vertaisopastajien digiapua ilman ajanvarausta rennosti kahvittelun lomassa. Digikahveille kokoonnutaan Rajamäen kirjastoon 19. maaliskuuta kello 13–15. 

Klaukkalan kirjastossa kuullaan runoja kevään korvalla museon K60-tapahtumassa 19. maaliskuuta kello 15. Anu Vänskä lausuu runoja otsikolla Kevät hulmuten saa! 

Nurmijärven Opisto järjestää pääkirjastossa luentosarjan Presidentit urheilijoina. 19. maaliskuuta kello 18 tutustutaan Ståhlbergin ja Svinhufvudin urheilutaustaan. Luennolle ilmoittaudutaan etukäteen Nurmijärven Opistoon. 

Pääkirjaston elokuvakerhossa nähdään 20. maaliskuuta kello 17.30 draama- ja independent-elokuva The Florida Project (2017), joka kertoo kuusivuotiaan Moonen ja tämän äidin elämästä halvassa hotellissa Disney Worldin satumaailman kupeessa. Elokuvan kesto on 1 t 52 min ja ikäraja K12/K9. 

Tarinoita ja silmukoita on aikuisten käsityön täyteinen teehetki, jossa kuunnellaan tarinoita ja tehdään omia käsitöitä. Voit tulla myös vain kuuntelemaan ja nauttimaan teestä ja seurasta. Tarinoiden pariin kokoonnutaan pääkirjastossa seuraavan kerran 21. maaliskuuta kello 18. 

Aikuisille suunnatussa nonstop-askartelupajassa Rajamäen kirjastossa askarrellaan ikiorvokkeja ja minitauluja. Paja pyörii Taitokeskus Klaukkalan ohjaajan Sonja Mantereen ohjauksessa 26. maaliskuuta kello 17–18.45. 

Nurmijärven Opiston Ikääntyvien yliopiston luennolla puhutaan sydänperäisistä äkkikuolemista. Luento järjestetään pääkirjastossa 27. maaliskuuta kello 14–16.  Luennolle ilmoittaudutaan ennakkoon Nurmijärven Opistoon. 

Lapsille ja lapsiperheille 

Rajamäen kirjastossa kokoonnutaan satutuokioon 19. maaliskuuta kello 9.30. Tuokio on suunnattu alle kouluikäisille hoitajineen.  

Animaatio Spirit – Kesyttämätön (2021) valloittaa valkokankaan Klaukkalan kirjaston Lasten Kinossa 19. maaliskuuta kello 17.30. Elokuva kertoo tytön ja villihevosen ystävyydestä. Elokuvan kesto on 1 t 24 min ja ikäraja K7/K4. Maksuttomia pääsylippuja jaetaan kirjastossa. 

Nurmijärven Musiikkiopiston Aksentti-orkesteri esittää Kevätkurre-konsertin Rajamäen kirjastossa 20. maaliskuuta kello 17.30. Konsertissa soittavat 7–11-vuotiaat jousisoittajat, joita ohjaavat Taina Evijärvi ja Ulla Kupiainen. 

Klaukkalan kirjaston satutuokiossa kuullaan tarina ja kerätään tarroja satupassiin. 20. maaliskuuta satutuokiossa ollaan pääsiäistunnelmissa kello 18. 

Lautapelejä pelataan Rajamäen kirjaston lautapeli-illassa 21. maaliskuuta kello 17–18.45. Kerää oma peliporukka ja tule pelaamaan! 

Vahtikoira Veikko saapuu Klaukkalan kirjastoon 23. maaliskuuta kello 10. Iloisessa lasten musiikkiteatteriesityksessä Veikko tahtoo ulos nähdään, mitä tapahtuu, kun valpas vainukoira, seurakoira ja maailmamatkaaja jää yksin kotiin. Näytelmä perustuu Anja Erämajan samannimiseen lastenkirjaan. Sävellykset on tehnyt Tuija Rantalainen. Esityksen kesto on 45 min, ja sitä suositellaan yli 3-vuotiaille. Vapaa pääsy.

Pääkirjaston lastenleffana nähdään animaatio Elemental (2023) 26. maaliskuuta kello 17. Tuli-, vesi-, maa- ja ilmahahmojen asuttamassa kaupungissa vesi ja tuli kohtaavat ennennäkemättömällä tavalla. Elokuvan kesto on 1 t 38 min, ja se on sallittu kaikenikäisille. Elokuvaan on vapaa pääsy. 

Näyttelyt

Klaukkalan kirjaston Galleria Toivossa on esillä Sampo Mäkelän kaupunkiaiheisia akvarelleja.

Pääkirjaston Galleria Villessä jatkuu 22. maaliskuuta asti Pia Strangin abstraktien maalausten näyttely Kerroksia. 26. päivä galleriassa avautuu Nurmijärven kuvataidekoulun juhlanäyttely. 

 

Kaikki maaliskuun tapahtumat osoitteessa https://www.nurmijarvi.fi/kuntalaisen-palvelut/kulttuuri-ja-vapaa-aika/kirjasto/tapahtumat/   

 

Takaisin listaukseen