Ajankohtaista

Kirjasto, Tapahtumat

Kirjastoissa tapahtuu 15.–30.4.2024

12.4.2024

Hävikki hyödyksi! -kuukausi jatkuu kirjastoissa mm. kuluttamisesta, lajittelusta ja kierrätyksestä keskustellen. Suomen turvallisuudesta puhuu Klaukkalan kirjastossa entinen Moskovan-suurlähettiläs Hannu Himanen. 

Kierrätystä koko perheen voimin 

Nuukuusviikon kirjailijavieras Laura Honkasalo kertoo 17. huhtikuuta klo 18 pääkirjastossa, miten nuukailemalla ja yksinkertaistamalla voimme elää täysipainoisesti ja samalla parantaa sekä omaamme että maapallon hyvinvointia. Honkasalo kertoo myös tekeillä olevasta historiallisesta romaanistaan. 

Kiertokapulan ympäristökouluttaja Minna Sawkins tarjoilee vinkkejä kodin jätehuoltoon Rajamäen kirjastossa 18. huhtikuuta kello 17.30 ja Klaukkalan kirjastossa 25. huhtikuuta kello 18. 

Ravitsemusterapeutti Johanna Kaipiainen purkaa kasvisruokaan liittyviä myyttejä ja kertoo vinkit monipuolisen ruokavalion koostamiseen 24. huhtikuuta klo 18 Klaukkalan kirjastossa. 

Hävikki hyödyksi! -kuukausi huipentuu pääkirjaston koko perheen kierrätyspäivään 27. huhtikuuta kello 10–14. Päivän aikana nähdään, miten monin tavoin arjessa syntyvää hävikkiä voidaan vähentää mm. korjaamalla, tuunaamalla ja kierrättämällä. Mukana päivää toteuttamassa ovat mm. Remake-kollektiivi, Nurmijärven Luonto sekä Nuorten paja. Remake-kollektiivin UPCYCLING-pajassa kello 11–14 tehdään kierrätysfarkusta UPCYCLING-tuote. Pajasta voi hakea myös inspiraatiota omien vanhojen vaatteittensa tuunaukseen. 

Luentoja ikäihmisille ja historiasta kiinnostuneille

Tietokirjailija ja toimittaja Kalle Virtapohja luennoi Rajamäen kirjastossa 16. huhtikuuta kello 15 otsikolla Kekkosen kaverit Kalle ja Juuso. Tapahtuma on osa K60-tapahtumasarjaa. 

Nurmijärven Opiston maksuttomassa luentosarjassa tutustutaan presidentteihin urheilijoina. Luennot pidetään pääkirjastossa ja niihin ilmoittaudutaan ennakkoon Nurmijärven Opistoon. 16. huhtikuuta kello 18 tutustutaan Rytiin, Paasikiveen ja Niinistöön, 23. huhtikuuta klo 18 Koivistoon ja Haloseen. 

Suomen entinen Moskovan-suurlähettiläs, tietokirjailija Hannu Himanen kertoo ja keskustelee Klaukkalan kirjastossa tuoreesta kirjastaan Missä enkelitkin pelkäävät Hyökkäävä Venäjä ja Suomen turvallisuus 18. huhtikuuta kello 18.

Klaukkalan kirjaston K60-tapahtumassa tarjoillaan tietoa oikeudellisesta ennakoinnista 23. huhtikuuta kello 15. Oikeudellinen ennakointi on oman tulevaisuuden suunnittelua ja siihen varautumista. Siihen kuuluu mm. hoitotahdon ja edunvalvontavaltuutuksen laatiminen. Asiasta kertoo Uudenmaan Muistiluotsin muistiohjaaja Pia Kuusinen. 

Ikääntyvien yliopiston luennolla 24. huhtikuuta kello 14 on aiheena parisuhteen muuttuminen hoivasuhteeksi ja muistisairaus parisuhteessa. Luento striimataan pääkirjastoon Jyväskylän kesäyliopistosta. Aiheesta luennoi terveystieteiden tohtori Päivi Eskola. Luennolle on ilmoittauduttava etukäteen Nurmijärven Opistoon. 

Tarinoita kirjoittaen, lukien, kuunnellen ja katsellen

Pääkirjaston kirjoittajapiiri on avoin ja omaehtoinen tapaaminen kaikille kirjoittamisesta kiinnostuneille. Kirjoittajapiiri kokoontuu kerran kuussa maanantaisin, huhtikuussa 15. päivä kello 18 kokoushuone Kanervassa. 

Aikuisten kolmiosaisen sanataidepajakokonaisuuden viimeinen kokoontuminen pidetään pääkirjastossa 18. huhtikuuta kello 18. Pajan teemana on Aleksis Kivi ja aiheena runot. Vetäjänä toimii sanataideohjaajaopiskelija Irja Rättö. Ilmoittautuminen etukäteen pääkirjastoon. 

Tarinoita ja silmukoita on aikuisten käsityön täyteinen teehetki, jossa kuunnellaan tarinoita ja tehdään omia käsitöitä. Mukaan voi tulla myös vain kuuntelemaan ja nauttimaan teestä ja seurasta. Tarinoiden äärelle kokoonnutaan pääkirjastossa 18. huhtikuuta kello 18. 

Klaukkalan kirjaston kirjapiirissä keskustellaan 22. huhtikuuta kello 18 Pip Williamsin romaanista Kadonneiden sanojen kirja. Kirjapiiriä vetävät Seija Mauro ja Anna-Kaisa Laakso.

Tositapahtumien inspiroima romanttinen komedia The Big Sick kertoo eri kulttuureista tulevasta nuorestaparista, jonka on haasteiden edessä kohdattava perheidensä odotukset. Pääkirjaston elokuvakerho kokoontuu elokuvan äärelle 24. huhtikuuta kello 17.30. Elokuvan kesto on 2 t ja ikäraja K7/K4. 

Lapsille satuja, pelejä ja leffaa

Satutuokioissa luetaan satuja ja kerätään tarroja satupassiin. Rajamäen kirjastossa satutuokiota vietetään 16. huhtikuuta kello 9.30, Klaukkalan kirjastossa 17. huhtikuuta kello 18 otsikolla Täynnä joka pesäkolo. 

Klaukkalan kirjaston Lasten Kinossa esitetään animaatioelokuva Elemental 23. huhtikuuta kello 17.30 ja 27. huhtikuuta kello 13. Kaikenikäisille sallitussa elokuvassa eri elementtejä edustavat hahmot rikkovat rajoja ja löytävät yhteisen sävelen. Elokuvan kesto on 1 t 38 min. Maksuttomia pääsylippuja saa kirjastosta. 

Lautapelejä pääsee pelaamaan Rajamäen kirjaston lautapeli-illassa 25. huhtikuuta kello 17–18.45. Kokoa oma peliporukka ja tule pelaamaan lautapelejä! 

Pääkirjaston nuorten leffaillassa 25. huhtikuuta kello 17 nähdään K12-elokuva Metallin soundi vuodelta 2019. Hevirumpali Rubenin elämä kääntyy ylösalaisin, kun hän alkaa menettää kuuloaan ja ajautuu ahdistuksen partaalle. Draama- ja musiikkielokuvan kesto on 2 t 10 min.

Näyttelyt

Klaukkalan kirjaston Galleria Toivossa on esillä Sampo Mäkelän kaupunkiaiheisia akvarelleja otsikolla Siveltimen jäljillä.

Pääkirjaston Galleria Villessä jatkuu 19. huhtikuuta asti Nurmijärven kuvataidekoulun 25-vuotisjuhlanäyttely. 23. huhtikuuta lähtien esillä on Jussi TwoSevenin taidetta.

 

Kaikki huhtikuun tapahtumat osoitteessa https://www.nurmijarvi.fi/kuntalaisen-palvelut/kulttuuri-ja-vapaa-aika/kirjasto/tapahtumat/   

 

 

 

Takaisin listaukseen