Ajankohtaista

Kirjasto, Tapahtumat

Kirjastoissa tapahtuu 1.–14.4.2024

28.3.2024

Huhtikuussa kirjastoissa pääsee tapaamaan paikallisia päättäjiä politiikan aamukahvien merkeissä. Kevään korvalla pannaan myös kierrätysasiat kuntoon, sillä kirjastoissa vietetään Hävikki hyödyksi! -teemakuukautta.  

Musiikkia korville  

Rallattajien kevätkonsertti raikaa Rajamäen kirjastossa 3. huhtikuuta kello 12.30. 

Klaukkalan kirjastossa vietetään kitarahetkeä 6. huhtikuuta kello 12. Nurmijärven Musiikkiopiston kitaransoiton oppilaat esiintyvät Kari Weseliuksen johdolla. 

Jukolan musiikkikoululaiset konsertoivat pääkirjastossa 9. huhtikuuta kello 18 ja Klaukkalan kirjastossa 10. huhtikuuta kello 18.  

Puhu poliitikolle 

Politiikan aamukahvit tarjoavat matalan kynnyksen kohtaamismahdollisuuden poliitikkojen kanssa. Kahvittelun lomassa jututetaan paikallisia päättäjiä ja keskustellaan ajankohtaisista aiheista. Aamukahvit juodaan Rajamäen kirjastossa 4. huhtikuuta kello 8–10 ja Klaukkalan kirjastossa 11. huhtikuuta kello 10. 

Työstä, elämästä 

Helsingin Sanomien sotakirjeenvaihtaja Katriina Pajari kertoo Klaukkalan kirjastossa 4. huhtikuuta kello 18 työstään kriisialueilla. Millaista on kohdata sodan keskellä elävät ihmiset? 

Viihteen moniammattilainen, näyttelijä ja kirjailija Jenni Kokander saapuu vieraaksi pääkirjastoon 9. huhtikuuta kello 13. Kokander kertoo K60-tapahtumassa töistään ja elämästään humoristiseen tyyliinsä. 

Nurmijärven kirjastoissa keskitytään huhtikuussa hyviin ympäristötekoihin. Hävikki hyödyksi! -teemakuukauden kirjailijavieras, sarjakuvataiteilija ja kuvittaja Tiitu Takalo kertoo Klaukkalan kirjastossa 11. huhtikuuta kello 18 sarjakuvakirjastaan Polkimilla – nyt, ennen ja tulevaisuudessa 

Tarinoita monella tapaa 

Kevätkaudella pääkirjastossa katsotaan menneiden vuosikymmenten amerikkalaisia klassikkoelokuvia. 8. huhtikuuta kello 13 on vuorossa kaikkien aikojen romanttisimmaksi amerikkalaiselokuvaksi nimetty Casablanca vuodelta 1942. Elokuvan päätähtinä näyttelevät Ingrid Bergman ja Humphrey Bogart. Elokuva on ikärajaltaan kaikille sallittu, ja sen kesto on 1 t 38 min. 

Pääkirjaston ja Kalevalaisten naisten lukupiirissä 8. huhtikuuta kello 18 käsitellään Hernán Díazin teosta Luotto. 

Klaukkalan kirjaston klassikkoillassa 8. huhtikuuta kello 18 Seija Mauro ja Anna-Kaisa Laakso esittelevät kevään klassikkokirjan Lumen maa, jonka on kirjoittanut Yasunari Kawabata. Tervetuloa mukaan kuuntelemaan ja keskustelemaan omasta lukukokemuksesta.   

Novellikoukussa kuunnellaan novelleja ja neulotaan omaa neuletyötä tai pipoja ja sukkia Hyvinkään sairaalan vastasyntyneiden osastolle. Käsitöiden ja novellien pariin kokoonnutaan Klaukkalan kirjastossa 9. huhtikuuta kello 18.  

Sanataiteesta kiinnostuneet aikuiset pääsevät tutustumaan aiheeseen pääkirjastossa sanataideohjaajaopiskelija Irja Rätön ohjauksessa. Kolmiosaisen sanataidepajan teemana on Aleksis Kivi. Kaksi ensimmäistä pajaa pidetään 10. ja 11. huhtikuuta kello 18. Ensimmäisen pajan aiheena on sanasto, toisen luonto. Pajoihin ilmoittaudutaan etukäteen pääkirjastoon. 

 Satuja pikkuväelle 

Satutuokioissa kuunnellaan satuja ja kerätään tarroja satupassiin. Klaukkalassa tarinoidaan 3. huhtikuuta kello 18 ja pääkirjastossa 12. huhtikuuta kello 10. 

Näyttelyt 

Klaukkalan kirjaston Galleria Toivossa on esillä Sampo Mäkelän kaupunkiaiheisia akvarelleja.  

Pääkirjaston Galleria Villessä nähdään Nurmijärven kuvataidekoulun 25-vuotisjuhlanäyttely. 

 

Kaikki huhtikuun tapahtumat osoitteessa https://www.nurmijarvi.fi/kuntalaisen-palvelut/kulttuuri-ja-vapaa-aika/kirjasto/tapahtumat/   

 

Takaisin listaukseen