Näin luet selaimessa 

E-kirjoihin voit vaivattomimmin tutustua Ellibs-kirjastossa, jossa kirjat avautuvat luettavaksi suoraan selaimeen. Voit tutkia Ellibs-kirjaston kokoelmaa ilman palveluun kirjautumista, mutta lainaamista ja muita toimintoja varten tarvitset Ratamo-kirjastokortin ja tunnusluvun.

Selainlukeminen onnistuu tietokoneella tai mobiililaitteella, jossa on verkkoyhteys. Selainlukemista eikä esikatselua tueta Internet Explorerissa. Tuettuja selaimia ovat Mozilla Firefox, Google Chrome ja Safari. Selainluettavat kirjat ovat epub-formaatissa. Jos kirjaa voi lukea selaimessa, kirjan kannen viereen ilmestyy "lue selaimessa" -vaihtoehto lataamisen lisäksi. PDF-formaatissa olevia kirjoja ei voi lukea selaimessa eikä esikatsella, mutta lataamalla laitteelle lukeminen onnistuu.

Ellibs-kirjoihin on vaihteleva määrä yhtäaikaisia lukuoikeuksia. Jos kirja on jo jollain muulla luettavana, sen voi varata. Saat ilmoituksen sähköpostiisi, kun kirja on vapautunut ja on luettavissasi.

Lainaa, lue, palauta

Kirjan kansikuvasta avautuvat teoksen tiedot. Lue selaimessa -painiketta klikkaamalla kirja siirtyy sinulle lainaan valintasi mukaan Ellibsissä päiväksi tai kahdeksi viikoksi. Huom! Jos olet ladannut Ellibsistä kirjan lukusovellukseen laitteellesi, et voi enää lukea kirjaa selaimessa.

Kesken jääneeseen kirjaan voit palata Omassa kirjahyllyssäsi. Selain muistaa ilman kirjamerkkejäkin mihin kohtaan edellisellä kerralla jäit. Nykyisen lainasi lisäksi näet aiempia lainojasi palvelun Oma kirjahylly -välilehdellä.

Sähkökirjat palautuvat automaattisesti laina-ajan päätyttyä, mutta lainan pystyy palauttamaan jo ennen eräpäivääkin. Selaimeen lainattu kirja palautetaan selaimen lukuohjelmassa tai omassa kirjahyllyssäsi kirjan kohdalla.

Kirjaudu Ellibs-kirjastoon