Juhlavuoden teemana lukutaito- ja into

Tarja Halonen juhlavuoden suojelijaksi

Kuvaaja: Lasse Keltto  ©Presidentti Tarja Halosen toimisto
Kuvaaja: Lasse Keltto ©Presidentti Tarja Halosen toimisto

”Kirjan kulttuurin elävöittäminen, myös teatterin keinoin kuten Nurmijärvellä tehdään, on valtavan hieno asia.” -Tarja Halonen

Seitsemän veljestä 150 -juhlavuoden suojelijana toimii presidentti Tarja Halonen. Hän näkee sekä Aleksis Kiven romaanin teemat että juhlavuoden yhteiskunnallisesti tärkeinä.

Miksi Seitsemän veljeksen juhlavuosi on mielestänne tärkeä?

”Seitsemän veljestä yhdistää eri sukupolvet monella tavoin. Tämä Aleksis Kiven suurteos aloittaa tavallaan suomenkielisen kirjallisuuden nykyaikaisen historian ja se on kansainvälisesti vertaillen suhteellisen nuori teos. Seitsemän veljestä on kansalliskirjailijamme keskeisintä tuotantoa ja se on suomalaisuuden kehityskertomus. Meille uusmaalaisille Seitsemän veljestä on myös kotiseutukulttuuria”, presidentti Halonen sanoo.

Näettekö juhlavuoden teeman lasten ja nuorten lukutaidon ja yleisen lukuinnon lisäämisestä tärkeänä?

”Lukeminen on edelleen tärkeää ja tämä kirja kuuluu meidän kaikkien koulumuistoihin. Opettajasta riippuen ovat muistojen maut vähän erilaisia. Seitsemän veljestä on oivallinen yhdistelmä näytelmää ja romaania. Kirjan kulttuurin elävöittäminen, myös teatterin keinoin kuten Nurmijärvellä tehdään, on valtavan hieno asia”, Tarja Halonen kehuu.