Juhlavuoden teemana lukutaito- ja into

Mauri Kunnaksen kuvitussuurennokset täyttävät Galleria Villen

Seitsemän koiraveljeksen voimalla

Mauri Kunnas palkittiin vuonna 2003 Rudolf Koivu -palkinnolla Seitsemän koiraveljeksen kuvituksesta. Palkintoraati piti Kunnaksen teosta ”ehdottomasti taidokkaimpana kaikista kilpailuun lähetetyistä kuvituksista”.

Kirjailija Mauri Kunnaksen Seitsemän koiraveljestä on ihastuttanut lapsia ja aikuisia jo lähes parin vuosikymmenen ajan. Teoksen ansiosta veljesten tarina on luettavissa hauskalla ja helposti lähestyttävällä tavalla.

Koiraveljesten maailmaan voi sukeltaa Galleria Villen elämyksellisessä näyttelyssä, jossa on esillä Kunnaksen kirjasta tuttujen kuvitusten suurennuksia. Mukaan on poimittu kirjan keskeisten tapahtumien kuvituksia.
Koiraveljesten metkuista ja edesottamuksista kertovat kuvitussuurennukset on tulostettu lähes gallerian seinän korkuisille levyille. Tutuiksi tulevat muun muassa Simeonin näkemä painajaisuni, veljesten joulusauna ja kalvean immen tarina.

Koko perheelle suunnattuun näyttelyyn voi tulla paitsi katsomaan kuvia, myös lukemaan Seitsemää koiraveljestä. Galleriassa on koko näyttelyn ajan luettavana pino Kunnaksen kirjoja.
1.4.–7.5. Mauri Kunnas: Seitsemän koiraveljestä Galleria Ville, Punamullantie 1, Nurmijärvi ma-to 9-20, pe 9-18, la 10-16. Juhlapyhinä ja aattopäivinä poikkeuksia aukioloajoissa. Vapaa pääsy.

Koiraveljekset mauri kunnas
Kuva: © Mauri Kunnas 2019