Kulttuuri

Virtaa ja virkistystä syksyyn k-60–tapahtumista

Ikäihmisille suunnatuissa k-60-tapahtumissa on tarjolla mukavaa yhdessäoloa kiinnostavan tiedon ja virkistävän kulttuuriohjelman äärellä.
Ohjema käynnistyy syyskuussa elävällä musiikilla.

Rajamäen kirjastossa on tiistaina 15.9. klo 15 “Lauluja eri vuosikymmeniltä” -konsertti, jossa esiintyvät Timo Aalto ja Harri Raudaskoski. Sanoittaja ja muusikko Turkka Mali esiintyy Klaukkalan
kirjastossa tiistaina 22.9. kello 15. Hänen sanoittamiaan kappaleita ovat muun muassa ”Täällä pohjantähden alla” ja ”La dolce vita”.

Pääkirjastossa sukelletaan sukututkimuksen maailmaan 6.10. klo 13 Kari
Piilahden
opastamana. 13.10. kello 15 Rajamäen kirjastossa Suvanto ry:n edustaja kertoo, miten ikäihmiset voivat tunnistaa ja välttää taloudellista kal- Virtaa ja virkistystä syksyyn k-60–tapahtumista toinkohtelua. Luento liittyy Mummonmarkan vartijat -hankkeeseen, jossa on mukana muun muassa useita yhdistyksiä sekä Poliisihallitus. Monesta yhteydestä tuttu näyttelijä ja kouluttaja Jaana Saarinen pohtii elämää ja elämäniloa Klaukkalan kirjastossa 22.10. kello 15.

Marraskuussa Rajamäen Ryypin opas Petri Lehtonen kertoo suomalaisen kulttuurin ytimessä työtään tehneistä Elias Lönnrotista ja Aleksis Kivestä, heidän elämästään ja työstään, eroistaan ja yhteneväisyyksistään. Luentoa voi tulla kuuntelemaan pääkirjastoon 3.11. kello 13 tai Rajamäen kirjastoon 17.11. kello 15.

Keski-uusmaalaisten kartanoiden elämään entisinä aikoina kurkistetaan
Klaukkalan kirjastossa 10.11. kello 15. Oppaana toimii Kartanomatkat-yrittäjä Marjut Jokinen.

1.12. kello 13 Visavuoren museojohtaja Pälvi Myllylä kertoo pääkirjastossa Suomen tunnetuimman pilapiirtäjän, taiteilija Kari Suomalaisen, elämästä ja tuotannosta. Tänä vuonna taiteilijan
syntymästä tulee kuluneeksi 100 vuotta. Rajamäen kirjastossa Teatteri Rollo esittää “Kotia kohti” –näytelmän 8.12. kello 15. k-60-tapahtumasyksyn päättää kauneimpien joululaulujen yhteislaulutilaisuus
Klaukkalan kirjastossa 10.12. kello 15. Tilaisuuden juontaa ja säestää
Jiri Kuronen.

Kaikkiin tapahtumiin on maksuton sisäänpääsy.

Tapahtumissa noudatetaan turvavälejä ja siksi niihin otetaan sisään yleisöä vain rajoitetusti. Kirjastoissa on jaossa maksuttomia pääsylippuja.

Marjut Jokinen toimii oppaana tutustumisessa kartanoiden elämään Klaukkalan kirjastossa 10.11.