Kulttuuri

Korona pienentää Monikkosalin yleisökapasiteettia Tapahtumat toteutetaan turvavälejä ja muita suosituksia noudattaen

Poikkeusolot tuovat muutoksia Monikkosalin käytäntöihin. Vaikka tapahtumissa on yleisöä pääasiassa alle 500 henkilöä, ne pyritään toteuttamaan turvavälejä ja hygieniamääräyksiä noudattaen.

”Käytännössä tämä tarkoittaa muun muassa sitä, että salin istumakapasiteetista vähennetään 50 prosenttia”, Monikkosalin palvelupäällikkö Siv Jansson sanoo.

Esimerkiksi viime keväästä syksyyn siirretyn Don Quijote Seitsemän veljestä juhlaspesiaalin yleisö hajautetaan istumaan pitkin katsomoa siten, että turvavälit toteutuvat.

”Ennen koronasuositusten voimaantuloa ostettujen lippujen paikkatiedot eivät välttämättä pidä paikkansa, sillä yleisö sijoitetaan uusille paikoille turvallisuussyistä. Toivomme ymmärrystä ja joustavuutta niiltä, jotka ovat ostaneet tapahtumalippunsa keväällä ennen koronaohjeistusta.”

Koronatilanne vaikuttaa myös väliaikatarjoilujen toteuttamiseen. Tarjoiluja voi tilata osaan tapahtumista etukäteen ja joissakin tapahtumissa tarjoilua ei ole ollenkaan.

Seisomakatsomo käyttöön

Monikkosalin muunneltavuus antaa mahdollisuuden toteuttaa osa tapahtumista ilman tavallisesti käytössä olevaa istumakatsomoa.

”Isommat konsertit pyritään toteuttamaan seisomakonsertteina. Kun katsomo rullataan pois lattialta, yleisö mahtuu olemaan tilassa väljemmin. Tämä mahdollistaa livetapahtumista nauttimisen myös poikkeusolojenkin aikana.”

Jos maskisuositus tai maskipakko ulottuvat koskemaan yleisötapahtumia, asiasta tiedotetaan verkkosivuilla.

”Kannattaa seurata Monikkosalin kotisivuja. Päivitämme sinne uusimman tiedon tapahtumien turvallisuuteen ja koronarajoituksiin liittyvistä asioista”, Jansson vinkkaa.

On tärkeää, että turvaväleihin ja suosituksiin suhtaudutaan vastuullisesti.

”Ihmisillä tuntuu olevan suuri tarve päästä nauttimaan kulttuuritapahtumista. Haluamme saada järjestettyä tapahtumat turvallisesti.”

Ohjeet yleisölle

Älä tule Monikkosaliin, jos sinulla on koronavirustartunta, flunssan oireita tai olet altistunut koronavirukselle.

Suosittelemme, että hankit tapahtumaliput ennakkoon esimerkiksi verkkokaupasta tai Monikon kahvilasta (auki ma–to 13–18, pe 13–16). Vältä käteisen käyttämistä maksuvälineenä.

Jätä ulkovaatteet tapahtuman ajaksi autoosi, jos mahdollista. Välttämällä narikan käyttämistä vältämme jonoja ja lähikontakteja. Käytössä on omatoiminarikka.

Varaudu siihen, että istumapaikkasi paikkatieto ei ole voimassa, sillä yleisöä joudutaan uudelleensijoittamaan saliin turvavälien toteutumiseksi. Perheet ja seurueet voivat olla lähekkäin. Osa istumakonserteista voidaan joutua muuttamaan seisomakonserteiksi.

Desinfioi kätesi sisään tullessa ja noudata hygieniaohjeita. Vinkki: Kannattaa ottaa oma pieni käsidesi mukaan tapahtumaan.

Vältä jonottamista ja pidä turvavälit myös wc-tiloissa.

Tarkista Monikkosalin verkkosivuilta, voiko väliaikatarjoilut tilata etukäteen. Varaudu siihen, että kaikissa tapahtumissa ei ole väliaikatarjoiluja, tai että tarjoilu toteutetaan rajoitetusti.

Maskin käyttäminen on sallittua ja suositeltavaa tapahtumissa. Seuraa Monikkosalin sivuilta mahdollisia muutoksia maskiohjeiden osalta.

Ohjeisiin saattaa tulla päivityksiä. Viimeisimmät tiedot tapahtuman järjestelyistä: www.monikkosali.fi