Nurmijärvi-lehti 2/2020

Pääkirjoitus

Tsemppiä

Outi Mäkelä

Tänä keväänä mikään ei ole ollut niin varmaa kuin epävarmuus. Nurmijärvellä ei kuitenkaan ole ollut tapana nostaa käsiä pystyyn, vaan tästäkin selvitään – yhdessä.

Palveluita on sopeutettu mahdollisuuksien mukaan tilanteeseen, koululaisten etäopetuksesta on tullut arkea, nuorisopalveluita, liikunnanohjausta ja kulttuuria on monipuolisesti tarjolla netin ja somen välityksellä. Maailma muuttuu vauhdilla ja viestintään on panostettu entistäkin enemmän. Kunnan osalta ajankohtainen tieto koronan aiheuttamista poikkeusoloista löytyy kunnan kotisivuilta nurmijarvi.fi/korona.

Vaikka yhdessäolo on vähentynyt, yhteisöllisyytemme on lisääntynyt. Moni on ryhtynyt kantamaan huolta läheisistään ja käynyt esimerkiksi riskiryhmille kaupassa tai apteekissa. Kunta tekee Keusoten, seurakunnan ja 3. sektorin kanssa työtä ikäihmisten ja riskiryhmien tukemiseksi. Tarjolla on sekä neuvontaa ja henkistä tukea, mutta myös konkreettista apua, kuten kauppa- ja apteekkiapua. Ikäihmisiin ollaan myös yhteyksissä puhelimitse sekä kunnan, seurakunnan että kunnan liikuntapalveluiden tahoilta. Tärkeitä yhteystietoja ja puhelinnumeroita löytyy sivuilta 42-43.

Kaavoituskatsaus sivuilla 31-41 ja jutut Kehätiestä kertovat, miten asiat kuitenkin etenevät epidemia-ajasta huolimatta.

Myös Seitsemän veljeksen 150 -juhlavuosi jatkuu aktiivisena ja kesälle on paljon odotuksia tapahtumien suhteen. Eristyksen aika kannattaa Nurmijärvellä hyödyntää upeassa luonnossamme. Retkikohteita ja ulkoiluun sopivia erilaisia maastoja löytyy runsaasti. Päiväkävelylle kannattaa ottaa silloin tällöin mukaan myös roskapussi ja roskankeräilyyn sopivat hanskat. Roska päivässä – pitää ympäristön siistinä! Katso infoa siivousasioista sivulta 26.

Moni on myös kaivanut esiin lautapelit, pullareseptit, lukemattomat kirjat ja viimeistelemättömät käsityöt. Mitä sinun arjestasi puuttuu, kun paikat ovat kiinni? Muuttaako tämä kevät meitä ja arkeamme jotenkin? Opimmeko jotain? Pesemmekö käsiämme jatkossa paremmin flunssa-aikaan? Arvostammeko arjen sujuvuutta ja opettajien, hoitajien tai vaikkapa koulun keittäjien työtä nyt enemmän?

Jossain vaiheessa epidemia on ohi. Toivottavasti löydät sopivasti infoa, iloa ja innostusta tämän lehden sivuilta. Pidetään peukut pystyssä, että syksylle tehdyt suunnitelmat voivat jo toteutua!

Kirjoittaja on kunnanjohtaja Outi Mäkelä.