Teemasivut

Koronan vaikutus kunnan palveluihin

Keski-Uudenmaan soten (Keusote) verkkosivuilla on koronasivusto, josta löytyy tietoa ajankohtaisista koronasuosituksista, -rajoituksista, rokotuksista ja ohjeistuksista.

Kunta on tehnyt omat päätökset Keusoten suositusten mukaan ja kerännyt tälle sivustolle tietoa niiden vaikutuksista kunnan palveluihin.

Tärkeää tällä hetkellä

Etelä-Suomen aluehallintovirasto on tehnyt 14.6. päätöksen lieventää kokoontumisrajoituksia. Päätös on voimassa ajalla 15.6.-14.7.

Sisätiloissa voidaan järjestää yli 10 henkilön tilaisuuksia. Tilaisuuksiin osallistuvilla tulee olla mahdollista välttää lähikontakti toisiinsa. Lähikontaktilla tarkoitetaan sisätiloissa asiakkaiden oleskelua enintään kahden metrin etäisyydellä toisistaan yli 15 minuutin ajan tai fyysistä kontaktia.

Yli 50 henkilön ulkotilaisuuksissa asiakkailla tai osallistujilla täytyy olla mahdollisuus välttää fyysinen kontakti toisiinsa, mutta tietyn mittaisia turvavälejä ei enää vaadita.

Jos sisätiloissa järjestetyssä tilaisuudessa on yli kymmenen henkilöä ja ulkotiloissa yli 50 henkilöä, tilaisuuden järjestelyissä on noudatettava  Opetus- ja kulttuuriministeriön ja THL:n 31.5. antamaa ohjetta.

Koronarokotukset etenevät valtioneuvoston määräämässä rokotusjärjestyksessä. Tiedot ajantasaisesta rokotustilanteesta sekä muista käytänteistä löytyvät Keusoten sivuilta, keusote.fi/koronarokotukset.

Muistathan säilyttää huolehtia käsihygieniasta, pysyä kotona sairaana ja käyttää kasvomaskia kodin ulkopuolella.

Ota käyttöön Koronavilkku-mobiilisovellus! Sovellus helpottaa koronavirustartuntaketjujen katkaisua – näin voimme yhdessä estää koronaviruksen leviämistä.

Sote-palvelut

Sosiaali- ja terveyspalveluihin liittyvistä koronavirusasioista vastaa Keski-Uudenmaan sote -kuntayhtymä, Keusote.

Keusote rajoittaa sosiaali- ja terveyspalveluiden odotustilojen käyttöä toistaiseksi.  Sote-palveluissa suositellaan ensisijaisesti etäpalvelujen käyttöä. Niissä tapauksissa, joissa läsnäkäynti on välttämätön, Keusote suosittelee paikalle tuloa vain ennakkoyhteydenoton jälkeen, ja juuri ennen sovittua aikaa, sekä seuraamaan ohjeistuksia paikan päällä. 

Keusoten ikääntyneiden ympärivuorokautisen asumisen yksiköissä omaistapaamiset on pääosin toteutettu ulkona tai tapaamiseen osoitetussa muussa tilassa sisällä. Tapaamisista sovitaan etukäteen, myös terveyskeskussairaalaan vierailulle menevät. Yhteystiedot ja tarkemmat ohjeet löytyvät Keusoten verkkosivuilta

Huolehdithan riskiryhmiin kuuluvien suojelusta huolehtimalla turvaväleistä ja käsihygienista. Sairaana ei pidä vierailla vanhusten hoitolaitoksissa tai käydä riskiryhmään kuuluvan kotona.

Kysymyksiä koronasta

Tiedot päivitetty 29.4.2021

Koronavirustartunnat Keusoten alueella

Keusoten koronavirussivuilla tietoja alueen tilanteesta >>

Näin me selvitään koronaviidakosta

Valtakunnallisesti koronasvirusasioista kertoo THL:

Terveyden- ja hyvinvoinninlaitos – koronavirukset

Koronarokote

Otathan koronarokotteen vuorollasi!

Pese kädet ja yski oikein

Koronavirus­­tilanteeseen liittyvät uusimmat uutiset

Kaikki koronavirusuutiset >>