Teemasivut

Koronan vaikutus kunnan palveluihin

Keski-Uudenmaan soten (Keusote) verkkosivuilla on koronasivusto, josta löytyy tietoa ajankohtaisista koronasuosituksista, -rajoituksista, rokotuksista ja ohjeistuksista.

Kunta on tehnyt omat päätökset Keusoten suositusten mukaan ja kerännyt tälle sivustolle tietoa niiden vaikutuksista kunnan palveluihin.

Tärkeää tällä hetkellä

Walk in -rokotukset

Keusoten walk in -rokotukset ilman ajanvarausta jatkuvat lounasaikaan (klo 10-14, mm. kirkonkylän terveysasema) ja lisäksi lauantaina 25.9. ja 2.10. kaikilla Keusoten terveysasemilla. Lisätiedot Keusoten rokotussivuilta.

Kokoontumisrajoitukset

Etelä-Suomen aluehallintovirasto on tehnyt 20.8.2021 tartuntatautilain pykälän 58:n mukaisen päätöksen kokoontumisrajoituksia HUS-alueella. Määräys yleisötilaisuuksien ja yleisten kokousten rajoituksista on voimassa ajalla 27.8.-12.9.2021.

Näiden kuntien alueilla voidaan järjestää sisätiloissa yli 10 henkilön sekä alueellisesti rajatuissa ulkotiloissa yli 50 henkilön yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia edellyttäen, että asiakkaiden ja toimintaan osallistuvien sekä seurueiden on tosiasiallisesti mahdollista välttää lähikontakti toisiinsa ja terveysturvallisuus voidaan varmistaa noudattaen Opetus- ja kulttuuriministeriön ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen 31.5.2021 antamaa ohjetta.

Lähikontaktilla tarkoitetaan tässä päätöksessä ihmisten oleskelua samassa sisätilassa alle kahden metrin etäisyydellä toisistaan yli 15 minuutin ajan tai fyysistä kontaktia toisiinsa ja ulkotilassa fyysistä kontaktia toisiinsa.

Koronarokotukset

Koronarokotukset etenevät valtioneuvoston määräämässä rokotusjärjestyksessä. Tiedot ajantasaisesta rokotustilanteesta sekä muista käytänteistä löytyvät Keusoten sivuilta, keusote.fi/koronarokotukset.

Muista myös

Muistathan edelleen huolehtia hyvästä käsihygieniasta, pysyä kotona sairaana ja käyttää kasvomaskia kodin ulkopuolella.

Ota käyttöön Koronavilkku-mobiilisovellus! Sovellus helpottaa koronavirustartuntaketjujen katkaisua – näin voimme yhdessä estää koronaviruksen leviämistä.

Sote-palvelut

Sosiaali- ja terveyspalveluihin liittyvistä koronavirusasioista vastaa Keski-Uudenmaan sote -kuntayhtymä, Keusote.

Keusote rajoittaa sosiaali- ja terveyspalveluiden odotustilojen käyttöä toistaiseksi.  Sote-palveluissa suositellaan ensisijaisesti etäpalvelujen käyttöä. Niissä tapauksissa, joissa läsnäkäynti on välttämätön, Keusote suosittelee paikalle tuloa vain ennakkoyhteydenoton jälkeen, ja juuri ennen sovittua aikaa, sekä seuraamaan ohjeistuksia paikan päällä. 

Keusoten ikääntyneiden ympärivuorokautisen asumisen yksiköissä omaistapaamiset on pääosin toteutettu ulkona tai tapaamiseen osoitetussa muussa tilassa sisällä. Tapaamisista sovitaan etukäteen, myös terveyskeskussairaalaan vierailulle menevät. Yhteystiedot ja tarkemmat ohjeet löytyvät Keusoten verkkosivuilta

Huolehdithan riskiryhmiin kuuluvien suojelusta huolehtimalla turvaväleistä ja käsihygienista. Sairaana ei pidä vierailla vanhusten hoitolaitoksissa tai käydä riskiryhmään kuuluvan kotona.

Kysymyksiä koronasta

Tiedot päivitetty 31.8.2021

Koronavirustartunnat Keusoten alueella

Keusoten koronavirussivuilla tietoja alueen tilanteesta >>

Näin me selvitään koronaviidakosta

Valtakunnallisesti koronasvirusasioista kertoo THL:

Terveyden- ja hyvinvoinninlaitos – koronavirukset

Koronarokote

Otathan koronarokotteen vuorollasi!

Pese kädet ja yski oikein

Koronavirus­­tilanteeseen liittyvät uusimmat uutiset

Kaikki koronavirusuutiset >>