Teemasivut

Koronan vaikutus kunnan palveluihin

Keski-Uudenmaan sote (Keusote) vastaa Nurmijärven sosiaali- ja terveyspalveluista. Koronaan liittyvät asiat löytyvät yksityiskohtaisemmin Keusoten koronasivustolta.

Kunta on kerännyt tälle sivustolle tietoa Keusoten suositusten ja rajoitusten vaikutuksista kunnan palveluihin.

Tärkeää tällä hetkellä

Koronatilanne on todella huolestuttava

Koronatilanne on erittäin huolestuttava Nurmijärven alueella (kunnan tiedote 22.11.). Ilmaantuvuus viimeisen 14 vrk:n aikana 100 000 asukasta kohden on 453. Luku on mittaushistorian korkein ja tällä hetkellä myös Keski-Uudenmaan suurin.

Korona leviää tällä hetkellä erityisesti päiväkoti- ja alakouluikäisten keskuudessa (0-9-vuotiaiden) keskuudessa. On erittäin tärkeää, että koululaisten ja varhaiskasvatuksessa olevien lasten huoltajat seuraavat lastensa oireita tulevien viikkojen ajan sekä noudattavat Keusoten altistuneiden koronatestisuositusta.

Koronavirustartuntojen määrä, tiedot Keusoten verkkosivuilta.

Maski- ja etätyösuositus voimaan 18.11.

Alueen koronatilanne on pahentunut, minkä takia Keusote on antanut 18.11. vahvan maskisuosituksen 12 vuotta täyttäneille ja tätä vanhemmille. Suositus koskee sekä rokottamattomia että rokotettuja henkilöitä. Lisäksi Keusote antoi alueellisen etätyösuosituksen alueensa kunnille. Suositukset ovat voimassa toistaiseksi.

Yleisötilaisuuksiin rajoituksia

Etelä-Suomen aluehallintovirasto 20.11.2021. Määräys koskee HUS-alueen kuntia ja on voimassa 25.11.-24.12.2021.

Seisomakatsomot: Nurmijärvellä kaikki sisätiloissa järjestettävät yleisötilaisuudet on kielletty siltä osin, kun niissä on käytössä katsomotiloja, joissa osallistujille ei ole määrätty istumapaikkoja ja istumapaikattomien määrä koko tilaisuudessa on yli 20 henkilöä. Katsomotilalla tarkoitetaan tilaa, josta osallistujat voivat seurata esitystä, ottelua tai muuta tapahtumaa.

Istumapaikallisten katsomojen osallistujamäärää ei rajoiteta.

Yhteislaulutilaisuudet: Nurmijärvellä on kielletty kaikki sisätiloissa järjestettävät yhteislaulutilaisuudet, joihin osallistuu yli 20 henkilöä. Alueella voidaan kuitenkin järjestää sisätiloissa yli 20 henkilön yhteislaulutilaisuuksia edellyttäen, että tilaisuuden osallistujamäärä on enintään 50 % hyväksyttävästä enimmäisosallistujamäärästä.

Koronapassi: Tilaisuuden järjestäjä voi ottaa käyttöön koronapassin, jolloin aluehallintoviraston määräämiä rajoituksia ei tarvitse noudattaa. Jos koronapassi otetaan käyttöön kokoontumisrajoitusten vaihtoehtona, sitä tulee edellyttää koko tilaisuuden osalta.

Ota koronarokotus – suojaa itseäsi ja muita

Rokotus on paras suoja vakavaa sairaalahoitoa vaativaa koronainfektiota vastaan. Pääsääntöisesti kahdesti rokotettua ei aseteta karanteeniin. 

Keusoten rokotukset ilman ajanvarausta arkisin klo 10-14 Kirkonkylän terveysasemalla.

Ajanvaraus koronarokotukseen:
Sähköinen ajanvaraus: www.koronarokotusaika.fi 

Puhelinajanvaraus: ma-pe klo 8-16, p. 019 226 0665 . Käytössä on takaisinsoittopalvelu.

Tiedot koronarokotuksesta ja siihen liittyvistä käytänteistä löytyy Keusoten verkkosivuilta.

Tiedot päivitetty 23.11.2021