Teemasivut

Koronan vaikutus kunnan palveluihin

Olemme koonneet tälle sivulle tietoa ja ohjeita koronavirustilanteesta sekä sen aiheuttamista vaikutuksista kunnan palveluihin.

Tärkeää tällä hetkellä

Lue Keusoten verkkosivuilta tämänhetkiset suositukset, rajoitukset ja asiakasohjeet.

Etelä-Suomen aluehallintovirasto, AVI jatkaa määräystään yli kymmenen hengen asiakastilojen sulkemisesta Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin alueella. Päätös tilojen sulkemisesta koskee laajasti niin julkisia kuin yksityisen sektorin toimijoita. Tartuntatautilain pykälän 58 g mukainen AVI:n päätös tilojen sulkemisesta on voimassa 28.4.2021 asti.

13-20 -vuotiaiden ryhmäharrastustoiminta  ulkotiloissa on mahdollista ilman lähikontakteja 19.4. alkaen. Harrastusryhmän kokoonpano on vakiintunut ja perustuu ennakkoilmoittautumiseen. (kts. tiedote 16.4)

Kasvomaskisuositus ei laajene alle 12-vuotiaille. (kts. tiedote 16.4.)

Nurmijärven lukion opiskelijat jatkavat 13.4. saakka etäopetuksessa, minkä jälkeen opiskelijat siirtyvät hybridiopetukseen 14.4. – 9.5.2021 väliseksi ajaksi. (kts. tiedote 7.4.2021)

Nurmijärven kunnan yläkoulut (vuosiluokat 7-9) siirtyvät hybridiopetukseen 12.4.–9.5. väliseksi ajaksi. (kts. kunnan tiedote 7.4.)

Koronarokotukset

Sähköinen ajanvaraus uudelle ryhmälle, 60 – 64-vuotiaat perusterveet (synt. 1957-1961) avataan keskiviikkona 14.4. klo 12. Puhelinajanvaraus avautuu tiistaina 20.4. klo 8.

Eri ikäisten ja riskiryhmien rokotustilanteesta ja käytänteistä – lue lisää keusote.fi/koronarokotukset ja tämän sivun kohdasta ”Miten saan koronarokotuksen”.

Muistathan säilyttää turvavälin, huolehtia käsihygieniasta, pysyä kotona sairaana ja käyttää kasvomaskia kodin ulkopuolella. Ota käyttöön myös Koronavilkku-mobiilisovellus! Sovellus helpottaa koronavirustartuntaketjujen katkaisua – näin voimme yhdessä estää koronaviruksen leviämistä.

Sote-palvelut

Sosiaali- ja terveyspalveluihin liittyvistä koronavirusasioista vastaa Keski-Uudenmaan sote -kuntayhtymä, Keusote.

Keusote rajoittaa sosiaali- ja terveyspalveluiden odotustilojen käyttöä toistaiseksi.  Sote-palveluissa suositellaan ensisijaisesti etäpalvelujen käyttöä. Niissä tapauksissa, joissa läsnäkäynti on välttämätön, Keusote suosittelee paikalle tuloa vain ennakkoyhteydenoton jälkeen, ja juuri ennen sovittua aikaa, sekä seuraamaan ohjeistuksia paikan päällä. 

Keusoten ikääntyneiden ympärivuorokautisen asumisen yksiköissä omaistapaamiset on pääosin toteutettu ulkona tai tapaamiseen osoitetussa muussa tilassa sisällä. Tapaamisista sovitaan etukäteen, myös terveyskeskussairaalaan vierailulle menevät. Yhteystiedot ja tarkemmat ohjeet löytyvät Keusoten verkkosivuilta

Huolehdithan riskiryhmiin kuuluvien suojelusta huolehtimalla turvaväleistä ja käsihygienista. Sairaana ei pidä vierailla vanhusten hoitolaitoksissa tai käydä riskiryhmään kuuluvan kotona.

Kysymyksiä koronasta

Koronavirustartunnat Keusoten alueella

Koronavirustartunnat Keusoten alueella kunnittain -kaavio

Keusoten koronavirussivuilla lisää uusimpia tietoja alueen tilanteesta >>

Valtakunnallisesti koronasvirusasioista kertoo THL:

Terveyden- ja hyvinvoinninlaitos – koronavirukset

Koronarokote

Otathan koronarokotteen vuorollasi!

Pese kädet ja yski oikein

Koronavirus­­tilanteeseen liittyvät uusimmat uutiset

Kaikki koronavirusuutiset >>