Kunta tiedottaa

Maksuton harrastusiltapäivätoiminta

Nurmijärven kunta on mukana valtakunnallisessa Suomen mallin mukaisen harrastuskerhotoiminnan kehittämisessä. Toiminnan keskeisinä tavoitteina on kysyä lasten ja nuorten omia toiveita harrastamisen osalta ja tarjota maksutonta iltapäivään sijoittuvaa harrastuskerhotoimintaa. Mahdollisuus osallistua ja kokeilla erilaisia itseään kiinnostavia harrastuksia kurssimuotoisesti heti koulupäivän jälkeen on otettu vastaan innokkaasti.


Kerhotarjonnassa on otettu huomioon oppilaiden toiveita sekä alueellista osaamista. Suosituimmiksi kerhoiksi syksyn aikana ilmoittautumisten perusteella ovat muodostuneet muodostunut parkour- ja kokkikerhot. Oppilaita haluamme kannustaa kokeilemaan ja tutustumaan erilaisiin harrastuksiin toiminnan myötä.


Keskeiset toiminnan mahdollistajat ovat valtion avustus Suomen mallin mukaisen kerhotoiminnan kehittämiseen, yhteistyö koulujen kanssa sekä yhteistyökumppanit, jotka tarjoavat laadukasta ohjaussisältöä kerhoihin. Harrastuskerhotoiminta on tuonut kunnan alueella yhteen opistoja, 3. sektorin toimijoita ja yrittäjiä, joilla on sydämen asiana lasten ja nuorten liikunnan ja harrastamisen mahdollistaminen. Toimintaa koordinoidaan kunnan toimesta.

Kevään 2022 kerhojaksot ja ilmoittautumisten
alkamisajankohdat:

 1. jakso vkot 4-11,
  ilmoittautuminen
  30.1. asti
 2. jakso vkot 12-18,
  ilmoittautuminen
  alkaa 13.3. klo 9

  Harrastuskerhot ja ilmoittautuminen:
  bit.ly/Harrastusiltapäivä
  Mielekästä tekemistä iltapäiviin -kysely, jolla kartoitetaan oppilaiden toiveita ensi syksyn harrastuskerhoiksi, on auki 15.1. asti: bit.ly/HIP-2022

  Kerhoihin ilmoittautuminen
  Ilmoittautuminen tapahtuu SuomiSport.fi-palvelussa, jonne huoltaja rekisteröityy ensin ja lisää sitten lapsensa tiedot. Mikäli olet aikaisemmin jo rekisteröitynyt esim. lajilisenssien tai kerhoihin ilmoittautumisen puitteissa, niin käytä kyseisiä tunnuksia; puhelinnumeroa tai sähköpostiosoitetta.

On toivottavaa, että ilmoittautuneet sitoutuvat kerhojakson ajaksi toimintaan.

Lisätietoa: koordinaattori Mika Vänni, mika.vanni@nurmjarvi.fi