Kunta tiedottaa

Digiopastusta kuntalaisille

Kuntalaisille tarjotaan maksutonta digiopastusta niin älypuhelimen, tabletin kuin kannettavan tietokoneen käyttöönkin. Digikahviloissa on paikalla yksi opettaja sekä 1-4 vapaaehtoista vertaisopastajaa. Opastusta annetaan ajanvarauksella (60min/hlö). Näin varmistetaan opastuspisteiden riittävyys.

Yleisimmin ongelmia aiheuttavat älylaitteiden päivitykset, virusturva sekä ohjelmien asentaminen, viestien lähettäminen älypuhelimen Whatsapp-palvelussa tai sähköpostilla sekä valokuvien siirto ja tallentaminen. Opastajat neuvovat myös tärkeiden sähköisten palveluiden käytössä, kuten Keusoten ajanvaraus, Omakanta ja Suomi.fi. Opastukseen voi tulla myös yhdessä vaikka puolison tai ystävän kanssa. Kahvitarjoilu järjestetään, kun rajoitukset sen sallivat.

Opastusajan varaus Nurmijärven Opistosta puh. 040 938 1007.

Kevään aikana kirjastossa järjestetään yleisötilaisuuksia, joissa katsotaan tallenteelta eri aihepiireistä digitietoiskuja. Yksi mielenkiintoisista teemoista on mm. ”Millaisen älykännykän hankkisin?” Lisätietoja saa kevään aikana kirjastoista ja kunnan kotisivuilta.

Nurmijärven Klubitalolla annetaan monipuolista digiopastusta asiakkaille. Lisätietoja klubitalolta ja netistä
nurmijarvenklubitalo.eskot.org

Nurmijärven digitukiverkostoa koordinoi Nurmijärven Opisto. Verkostoon kuuluvat ENTER ry, EKL Verkosta virtaa, Nurmijärven kirjastot, Nurmijärven Klubitalo, Nurmijärven eläkejärjestöt.