Kuntalaisten ilmastoteot

Kierrätys

Jokapäiväisillä valinnoilla on vaikutusta ympäristöön, ihmisten ja luonnon hyvinvointiin. Luonnonvaramme eivät riitä, jos nykytila jatkuu. Tarpeetonta kulutusta tulisi välttää, kestävien ja laadukkaiden tuotteiden ostoa lisätä ja jätteitä tulisi kierrättää uusiokäyttöön nykyistä tehokkaammin. Kierrättämällä ja muuttamalla toimintatapojamme jätteiden tuottamisessa voimme säästää luonnonvaroja ja vähentää jätteistä aiheutuvia haittoja. Samalla myös jätemaksut pienenevät. 

Neuvontaa ja tietoa 

Vuoden 2019 alusta lähtien nurmijärveläisten jätehuollosta on vastannut pääosin Kiertokapula Oy ja jätehuollon valvonnasta jätelautakunta Kolmenkierto. Lisätietoa kierrätyksestä, jätehuollosta ja ympäristön siisteydestä löytyy myös kunnan Siistiksi-sivustolla  ja Puhutaan roskista-videolla.

Oho! Tämä video ei näy, koska olet kieltänyt markkinointievästeiden käytön. Nähdäksesi videon, käy hyväksymässä markkinointievästeet.

Rinki-ekopisteisiin voi viedä kotitalouksien pakkausjätteet. Ringin lajittelukoulussa voit opiskella pakkausten kierrättämisen laajan oppimäärän.

Kierrätyspisteitä erityyppisille jätteille löytyy osoitteesta kierrätys.info 

Kiertokapulan jäteneuvonta 

Kiertokapulan ohjeita jätteiden lajitteluun ja kierrättämiseen 

Kotitoimiston lajitteluopas

Kierrätykseen liittyviä yrityksiä

Julkisen sektorin huutokauppa Kiertonet tarjoaa ostajille kanavan, josta voi hankkia huutokaupalla julkisten organisaatioiden poistamia tavaroita. Toiselle turha on toiselle tarpeellinen – tavaroiden ostajina voivat olla niin yksityishenkilöt kuin yrityksetkin.

Kierrätyspalvelu Äiti hoitaa Oy tarjoaa tavaroiden kuljetuksia esimerkiksi kierrätyskeskukseen, tilapäistä lisätyövoimaa, apua kuljetuksiin esimerkiksi kaupassa käyntiin sekä siivouspalveluja.

Kestävä vaate -kampanjassa tuet vastuullista, kiertotaloutta ja pitkäikäisyyttä edistävää kotimaista tekstiiliteollisuutta ostamalla suosituslistan yrityksiltä. 

UFF-vaatekeräyspisteet.

Kirpputori Löytölähde , osoitteessa Sepäntie 3, Nurmijärvi, on avoinna ti-ke klo 10-17 ja lauantaisin klo 10-14. Kirpputorin tuotto menee seurakunnan lähetystyön hyväksi. 

RaKe-suksikirjasto tarjoaa huollettuja hiihtovälineitä vuokralle.

Yrittäjä – puuttuuko oman kierrätykseen kytkeytyvän yrityksesi tiedot tältä sivulta? Ota yhteyttä mari.makela@nurmijarvi.fi tai aino.angervuori@nurmijarvi.fi.