Katu- ja tiealueiden kunnossapito

Katu- ja puistovalaistus

Kunnan tie- ja puistovalaistuksen ylläpidosta vastaa kunnallistekniikan kunnossapitoyksikkö. Ylläpidon piirissä on noin 13 000 valaisinta.

Nurmijärven katuvalojen hoidosta huolehtii Eltel Networks Oy. 

Vikailmoitukset

Tievalaistuksen vikailmoitukset tulee ilmoittaa sähköpostilla osoitteeseen

katuvaloviat.nurmijarvi@eltelnetworks.com.

Kaikissa vikailmoituksissa tulee olla tarkka osoite, katu tai muu selkeästi yksilöitävä alue, jota vikailmoitus koskee. Tarkka vikailmoitus helpottaa ja nopeuttaa korjaustyötä.

Tievalaisimet huolletaan huoltokierroksilla

Tievalaistusta huolletaan säännöllisesti huoltokierroksilla, jotka toteutetaan kolme kertaa vuodessa seuraavilla viikoilla:

  • Alkuvuoden huolto, viikot 5-10
  • Syksyn huolto, viikot 32-40 (huolto koskee myös valaistuja liikunta-alueita ja paikkoja)
  • Talven huolto, viikot 45-50

Yksittäiset valaisinviat korjataan huoltokierroksen aikana. Vilkkuvista lampuista on hyvä tehdä meille vikailmoitus niin se korjataan seuraavalla alkavalla huoltokierroksella.

Huoltokierroksen aikana tievalaistus voi olla päällä myös päivällä.

Energiansäästötoimet 2023-2024 vaikuttavat katuvalaistukseen

Katuvalaistus tullaan sammuttamaan koko kunnassa kesäajaksi. Katuvalot eivät pala 3.6.-2.8.2024 välisenä aikana.

Katuvalojen sammutusajankohdissa otettiin huomioon mm. koulujen kevätkauden päättymis- sekä syyskauden aloitusajankohdat.

Energian säästötoimenpiteenä nopeutetaan pääteiden vanhojen valaisimien vaihtoa LED-valoiksi. Vuonna 2024 tehdään myös hankintavalmisteluja valaistuksen ohjausjärjestelmän uusimiseksi, joka mahdollistaisi koko valaistuksen tarkemman ohjauksen ja tarvittaessa jopa valaisinkohtaisen ohjauksen.

Lue tarkemmin asiasta 27.1.2023 julkaistusta tiedotteesta: Tekninen lautakunta päätti toteutettavista energiansäästötoimenpiteistä.

Katuvalojen saneeraus

Saneerauskohteissa vanhoja puupylväitä ja ilmajohtoja korvataan maakaapeleilla ja teräspylväillä. Uudet valaistukset toteutetaan led-valaisimin, jotka ovat energia- ja ympäristöystävällisempiä. Vanhat elohopeavalaisimet alkavat olla historiaa.

Saneeraustöistä voi aiheutua ajoittaista haittaa liikenteelle. Työmaiden kohdalla liikkuvia kehotetaan varovaisuuteen.

Tievalaistusverkoston urakat vuonna 2023. Urakoissa joko saneerataan nykyistä valaistusverkostoa tai rakennetaan kokonaan uutta sekä ELY:n että kunnan tieosuuksille.